Saeimas komisija nelems par bēgļiem; kopumā uzņemsim 776 patvēruma meklētājus
Komisijas vadītāja Lolita Čigāne sēdi slēdza, pamatojoties uz to, ka komisija nav lemtspējīga par Latvijas nostājas izskatīšanu un par tās paziņošanu Eiropas Savienības institūcijām.
Sabiedrība
2015. gada 18. septembris, 11:38

Saeimas komisija nelems par bēgļiem; kopumā uzņemsim 776 patvēruma meklētājus

Jauns.lv

Saeimas Eiropas lietu komisija piektdien kvoruma trūkuma dēļ nelems par bēgļiem, tādēļ Latvijai būs valdības apstiprinātā pozīcija, kas paredz atbalstīt papildu 526 patvēruma meklētāju uzņemšanu mūsu valstī.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Komisijas vadītāja Lolita Čigāne ("Vienotība") pēc izsludinātā pārtraukuma sacīja, ka sēdē pašlaik piedalās tikai pieci deputāti, tomēr kvorumam nepieciešami astoņi. Čigāne sēdi slēdza, pamatojoties uz to, ka komisija nav lemtspējīga par Latvijas nostājas izskatīšanu un par tās paziņošanu Eiropas Savienības (ES) institūcijām.

Līdz ar to Latvijai paliek spēkā Ministru kabineta ceturtdien apstiprinātā pozīcijā, informēja politiķe.

Jau ziņots, ka četri Saeimas Eiropas lietu komisijas deputāti piektdien pameta komisijas sēdi, līdz ar to nav kvoruma Latvijas pozīcijas bēgļu jautājumā apstiprināšanai.

Nākamnedēļ notiks Eiropas Savienības (ES) Tieslietu un iekšlietu ministru padome, kurā plānots lemt par papildu 120 tūkstošu patvēruma meklētāju uzņemšanu ES. Valdības apstiprinātā Latvijas pozīcija paredz atbalstīt Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera plānu migrācijas krīzes risināšanai Eiropā, kopumā mūsu valstī uzņemot 776 patvēruma meklētājus.

Pēc diskusijām komisijas sēdi vispirms pameta Nacionālās apvienības deputāts Rihards Kols, viņam sekoja opozīcijā esošās partijas "Saskaņa" pārstāve Jūlija Stepaņenko, kā arī Zaļo un zemnieku savienības deputāti Edgars Putra un Armands Krauze.

BNS / Foto: Evija Trifanova/LETA