foto: LETA
Četri Covid-19 slimnieki apmeklējuši koncertu Cēsīs; inficēšanās risks bijis augsts visiem apkārtējiem
Vidzemes koncertzāles "Cēsis" skatītāju zāle.
Sabiedrība
2020. gada 28. oktobris, 16:59

Četri Covid-19 slimnieki apmeklējuši koncertu Cēsīs; inficēšanās risks bijis augsts visiem apkārtējiem

Jauns.lv

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka 4 personas, kuras saslimušas ar Covid-19, 17. oktobrī plkst.19.00 apmeklēja Latvijas Radio kora koncertu “DIENA AUST. Latvijas Radio korim 80” Vidzemes koncertzālē Cēsīs, Jauns.lv informē SPKC.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

SPKC norāda, ka saslimušie skatītāji sēdēja dažādās rindās un dažādā attālumā no skatuves. Saslimušajiem apmeklētājiem simptomi parādījās 2-3 dienas pēc koncerta apmeklējuma. Jau iepriekš ticis ziņots arī par 9 Covid-19 gadījumiem kora dalībniekiem.

SPKC uzskata, ka visiem koncerta apmeklētājiem inficēšanās risks ir bijis augsts un visi tiek uzskatīti par kontaktpersonām.

SPKC ir saņēmis apmeklētāju sarakstu un uzsācis saziņu, nosūtot informāciju e-pastā vai zvanot. Papildus informāciju iespējams iegūt, zvanot uz tālruni 26451885 darba dienās no 8.30 līdz 21.00.

SPKC aicina visus, kuri 17. oktobrī apmeklēja šo koncertu, palikt mājas karantīnā līdz 31.oktobrim un sekot līdzi savam veselības stāvoklim. Ja tiek novēroti saslimšanas simptomi, jāsazinās ar savu ģimenes ārstu, lai lemtu par turpmāko rīcību.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, vai cilvēks ir bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku, var palīdzēt lietotne "Apturi Covid".