foto: LETA
Kas nolemts ārkārtas un Krīzes vadības padomes sēdē? Skaidro Kariņš un aicina ievērot principu: "Mājas, darbs, svaigs gaiss"
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Sabiedrība
2020. gada 27. oktobris, 17:51

Kas nolemts ārkārtas un Krīzes vadības padomes sēdē? Skaidro Kariņš un aicina ievērot principu: "Mājas, darbs, svaigs gaiss"

Jauns.lv

Ministru kabineta ārkārtas un Krīzes vadības padomes sēde bijusi auglīga. Tās laikā pieņemta Veselības ministrijas stratēģija Covid-19 apkarošanā, tā pēc sēdes žurnālistiem norādījis Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

  • Nolemts, ka privātos pasākumos drīkst pulcēties ne vairāk kā 10 cilvēki, publiskos pasākumos - līdz 300.
  • Ņemot vērā, ka koronavīruss ievērojami izplatījies izglītības iestādēs, valdība nolēmusi līdz 15. novembrim pagarināt attālinātās mācības 7. - 12. klasei. Tāpat līdz 15. novembrim spēkā būs esošie ierobežojumi interešu izglītībā. 
  • Valdība lēmusi celt Covid-19 veikto testu kapacitāti par aptuveni 60% -  līdz 8000 testiem diennaktī. Testēšanas kapacitāte tiks celta arī turpmāk.
  • Tāpat valdība lēmusi piešķirt piemaksas mediķiem par Covid-19 apkarošanu līdz gada beigām. 
  • Atjaunos finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadīto darba grupu uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam Covid-19 krīzē.

Veselības ministrijas piedāvātā stratēģija Covid-19 apkarošanā paredz četras riska kategorijas, no kurām pirmā ir viszemākā un ceturtā visaugstākā. Šobrīd esam trešajā riska kategorijā.

Savas runas noslēgumā Kariņš aicinājis visus iedzīvotājus vadīties pēc principa: mājas, darbs, svaigs gaiss, kā arī ierobežot savus kontaktus. 

Tāpat viņš aicinājis neaizmirst, ka jāturpina lietot sejas maskas publiskās vietās, jāmazgā un jādezinficē rokas, kā arī jāievēro distance.