foto: kuldiga.lv
Kā klājas "Kuldīgas tekstila" darbiniekiem, kuri inficējās ar Covid-19? Uzņēmumam tāds saslimušo daudzums bija šoks
Pirms trim nedēļām koronavīrusa dēļ slēgtais “Kuldīgas tekstils” atsācis darbu atsācis. Pagaidām tikai ar daļēju slodzi. 
Novadu ziņas
2020. gada 20. oktobris, 05:44

Kā klājas "Kuldīgas tekstila" darbiniekiem, kuri inficējās ar Covid-19? Uzņēmumam tāds saslimušo daudzums bija šoks

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Ražošanu atsācis “koronavīrusa perēklis” - “Kuldīgas tekstils”, kurā septembra beigās sākās Covid-19 uzliesmojums Kurzemes pusē, saslimstot vairāk nekā 30 šūšanas ražotnes darbiniekiem. Pirms trim nedēļām uzņēmumu pilnībā slēdza, bet darbinieki devās pāšizolācijā, no kuras nu pamazām atgriežas dzīvē. Bet nu vairs tuvākajā laikā darbavietā nebūs ne jubileju svinēšana, ne ballīšu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jauns.lv jau rakstīja, ka, domājams, no “Kuldīgas tekstila” Covid-19 izplatījās tālāk pa Kurzemi – uz Aizputi, Liepāju… Slēdza skolas un pašvaldības iestādes, inficējās un karantīnā devās simtiem kurzemnieku. Nu izskatās, ka koronavīruss “Kurzemes tekstilā” ir gandrīz pieveikts.

foto: kuldiga.lv
Pirms trim nedēļām koronavīrusa dēļ slēgtais “Kuldīgas tekstils” atsācis darbu atsācis. Pagaidām tikai ar daļēju slodzi. 

Tiesa gan, pagaidām “Kuldīgas tekstils”, kurā ražo apģērbu pazīstamiem Skandināvijas zīmoliem, strādā uz pusslodzi. Pagājušajā nedēļā ražotnē, kurā līdz pagājušā mēneša nogalei strādāja vairāk nekā 100 darbinieku, uz darbu izgāja tikai apmēram ceturtā daļa – ap 30 šuvēju. Kuldīgas novada pašvaldība informē:

“SIA “Kuldīgas tekstils” ražotnē Kuldīgā atsācies darbs – pagaidām daļējā apjomā, strādājot tiem darbiniekiem, kuri nebija saslimuši vai kuri jau ir izveseļojušies. Uzņēmuma vadība raugās, lai rūpīgi tiktu ievēroti visi valstī noteiktie epidemioloģiskās piesardzības pasākumi. Vēlam uzņēmuma kolektīvam veselību un izturību!”

“Kuldīgas tekstila” valdes loceklis Jānis Mežgailis laikrakstam “Kurzemnieks” pastāstīja, ka nevienam no uzņēmumā inficētajiem vīruss lielas veselības problēmas nav radījis: “Smagi saslimušo mums nav – bija ar vieglu vai ļoti vieglu formu. Viena sieviete nonāca slimnīcā, bet tas nebija Covid-19 dēļ. Uzņēmums piespiedu dīkstāvē atradās desmit dienas. Visus piesardzības noteikumus, lai saslimšanas risku mazinātu, visu laiku esam ievērojuši. Tagad vēl esam pieņēmuši savus iekšējos: ievērot lielāku distanci, neiet no vienas ražošanas vietas uz citu, nekādas jubilejas, apsveikšanas, ballītes. Tagad nosacījumi ļoti stingri, jo 30 darbinieku, kas saslima pāris dienās, mums bija šoks. Mums ir arī saistība ar piegādātājiem. Visi ir izprotoši, bet izpratne var beigties”.

Covid-19 skartais „Kuldīgas tekstils”

Covid-19 visā Latvijā licis runāt par „Kuldīgas tekstilu” – vienu no lielākajiem uzņēmumiem Viduskurzemē. Līdz šim par šo šūšanas firmu ...

gallery icon
10