Ar diskusiju, konkursu un radošajām darbnīcām atzīmēs NVO nama divu gadu jubileju
Tikšanās laikā dalībnieki diskutēs par līdzšinējo NVO nama un organizāciju sadarbību, klātesošie varēs izteikt ieteikumus un ierosinājumus turpmākai NVO atbalsta sektora attīstībai, darbības uzlabošanai, lai atbalstītu un sekmētu Rīgas nevalstisko organizāciju darbību.
Runā Rīga

Ar diskusiju, konkursu un radošajām darbnīcām atzīmēs NVO nama divu gadu jubileju

Jauns.lv

25. septembrī, aprit divi gadi kopš Rīgas pašvaldība nevalstisko organizāciju atbalstam atvēra NVO namu. Atskatoties uz šajos gados paveikto un iezīmējot nākotnes ieceres, piektdien, 25. septembrī, NVO namā (Laimdotas iela 42) notiks diskusija „NVO nams – Rīgas NVO atbalstam”, bērnu un jauniešu konkurss – koncerts „Mēs – Rīgai”, kā arī darbosies radošās darbnīcas.

Ar diskusiju, konkursu un radošajām darbnīcām atzī...

Pasākums sāksies plkst. 10.00 ar diskusiju, kurā tiksies Rīgas domes, NVO nama un aktīvu nevalstisko organizāciju pārstāvji. Kopīgai sarunai un viedokļu apmaiņai aicinātas nevalstiskās organizācijas, kas regulāri darbojas NVO namā un arī tādas, kas līdz šim nav iesaistījušās nama dalībnieku lokā. Diskusijā „NVO nams – Rīgas NVO atbalstam” piedalīsies Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) Projektu un sabiedrības integrācijas nodaļas vadītāja Ilona Stalidzāne, RD IKSD Projektu un sabiedrības integrācijas nodaļas NVO atbalsta sektora vadītājs Dzintars Koks un aktīvu nevalstisko organizāciju – „Iespējamā misija”, „Jauniešu brīvo interešu biedrība”, „Latvijas Poļu savienības Poļu kultūras klubs „Polonēze”, „LAPAS” u.c. - pārstāvji. Diskusijas tiešraidei ikviens interesents varēs sekot interneta vietnē www.nvotv.lv.

Tikšanās laikā dalībnieki diskutēs par līdzšinējo NVO nama un organizāciju sadarbību, klātesošie varēs izteikt ieteikumus un ierosinājumus turpmākai NVO atbalsta sektora attīstībai, darbības uzlabošanai, lai atbalstītu un sekmētu Rīgas nevalstisko organizāciju darbību. NVO atbalsta sektora vadītājs Dzintars Koks iepazīstinās ar otrā darbības gada rezultātiem.

Pēc diskusijas plkst. 11.00 sāksies bērnu un jauniešu konkurss – koncerts „Mēs – Rīgai”, kurš pulcēs dažādu Rīgā dzīvojošo tautību bērnus un jauniešus. Konkursa mērķis ir veicināt starpkultūru kontaktus un komunikāciju starp Rīgā dzīvojošo tautību iedzīvotājiem, kā arī rosināt bērnu un jauniešu iesaisti mākslinieciskajā un radošajā darbībā. Konkursā piedalīties aicināti bērnu un jauniešu kolektīvi un individuāli jaunie mākslinieki vecumā no 9 līdz 20 gadiem, lai muzikālos, dejas vai teatrālos priekšnesumos iepazīstinātu ar savu nacionālo kultūru. Noslēgumā notiks konkursa uzvarētāju apbalvošana un dalībnieku sveikšana. Konkursu – koncertu rīko biedrība „Jaunatnes kultūras un estētiskas audzināšanas asociācija”.

Savukārt no plkst. 16.00 līdz 17.00 nama otrā stāva telpās gan konkursa dalībniekiem, gan ikvienam interesentam būs iespēja apmeklēt radošās darbnīcas, ko vadīs Latviešu sieviešu invalīdu asociācija „Aspazija”. Darbnīcās varēs apgūt stikla apgleznošanas un floristikas darbu veidošanas prasmes.

Vēl šajā dienā NVO namā tiks atklātas divas bērnu darbu izstādes. To ekspozīcijās būs skatāmi Oskara Kalpaka Rīgas tautas daiļamatu pamatskolas audzēkņu zīmējumi, gleznojumi, ādas mākslinieciskās apstrādes darinājumi, kā arī Rīgas 95. vidusskolas fotostudijas dalībnieku  fotogrāfijas, kurās fiksēti Rīgas skati.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto