Sociālajos tīklos smejas un bēdājas par "Statoil" jauno nosaukumu: "Staķiks" tagad būs... kas?
Nākamgad tautai būs jāpierod pie benzīntankiem un tiem pievienotajiem veikaliņiem, kas vairs nesauksies "Statoil". Cirklis, Cirkulis, Sērkls, Sirklītis - varam tikai minēt, kura no palamām iedzīvosies.
Sabiedrība

Sociālajos tīklos smejas un bēdājas par "Statoil" jauno nosaukumu: "Staķiks" tagad būs... kas?

Jauns.lv

Vēsts par to, ka degvielas uzpildes staciju "Statoil" tīkls nolēmis mainīt nosaukumu uz latvieša ausij tik nelabskanīgo "Circle K", satriekusi sociālo tīklu lietotājus Latvijā, bet pati ziņa soctīklos tiek naski apspriesta arī zviedru un norvēģu vidū. Pie mums šo zīmolu sarunvalodā zināja ar tik pierasto Statoilu, Staķiku vai Staķīti. Nu tam tiek meklēts jauns ērti lietojams vienkāršrunas vārds.

Sociālajos tīklos smejas un bēdājas par "Statoil" ...

Degvielas tirgotājs "Statoil Fuel & Retail" visām pilna servisa degvielas uzpildes stacijām Eiropā plāno mainīt nosaukumu no "Statoil" uz globālo iepirkšanās zīmolu "Circle K" - šī vēsts otrdien daudziem bija kā zibens no skaidrām debesīm. Jaunais nosaukums Latviju sasniegs 2016.gada maijā. Uzņēmums pakāpeniski pārsauks degvielas uzpildes stacijas - tirdzniecības vietas jeb veikalus, un process tiks sākts Norvēģijā un Zviedrijā, dinamiski pārējot uz Baltijas valstu, Polijas un Krievijas tīkla vienībām.

Zviedri un norvēģi sociālajos tīklos neticīgi vaicā: nudien šis nosaukums pierastā "Statoil" vietā? Tikmēr latvieši savas bēdas pauž asprātību formā. Lūk, daži no tvītiem par sāpīgo pagrieziena punktu un vesela laikmeta beigām:

Tēmas