foto: Facebook / Valsts policija
Pēc apmaldīšanās mežā izglābts sēņotājs velta sirsnīgus un lepnuma pilnus vārdus policistiem
Likumsargi ar izglābto sēņotāju
112
2020. gada 24. septembris, 18:55

Pēc apmaldīšanās mežā izglābts sēņotājs velta sirsnīgus un lepnuma pilnus vārdus policistiem

Jauns.lv

Ar sirsnīgu vēstījumu sociālajos tīklos dalījusies Valsts policija (VP). Likumsargiem dziļu pateicību par dzīvības glābšanu izteicis kāds sēņotājs no Jelgavas puses, kurš 22.septembrī apmaldījies mežā.

Kā norāda Valsts policija, 1936.gadā dzimušais vīrietis apmaldījies Jelgavas novada Valgundes pagastā mežā. Pēc izsaukuma saņemšanas likumsargi nekavējoties uzsākuši meklēšanas darbus, un jau tajā pašā dienā ap pulksten 17.00 vīrietis atrasts un nogādāts dzīvesvietā.

Pēc pārdzīvojumu pilnajiem notikumiem likumsargi saņēmuši ziņu no izglābtā sirmgalvja.

„Ļoti cienījamās Latvijas Valsts policijas Jelgavas nodaļas elegantās dāmas un augsti godājamie šīs policijas staltie kungi!

Grūti pat atrast īstos vārdus, lai izteiktu pateicību par to, ka mani, nomaldījušos sēņotāju, ierodas glābt veselas trīs policijas mašīnu ekipāžas. Tā laipnība un korektums, ko Jūs man parādījāt līdz pat nogādei mājās, bija tik izteikts, ka trūkst vārdu, lai par to pateiktos.

Varu teikt tikai vienu, ka es izjūtu lepnumu par mūsu Latvijas Valsts policijas darbību cilvēka labklājības (visās tās daudzveidīgajās nozīmēs) nodrošināšanai un dažādu negadījumu novēršanai!

Ar cieņu un lepnumu par mūsu Latvijas Valsts policijas darbiniekiem!”

VP norāda, ka šosezon līdz šim visi sēņotāji un ogotāji ir atradušies veiksmīgi, taču VP tomēr aicina vecāka gadagājuma cilvēkus nelaist vienus doties mežā sēņot, bet tuviniekiem doties viņiem līdzi. Ja tas nav iespējams, policija iesaka gados vecākiem cilvēkiem paziņot tuviniekiem, uz kuru vietu konkrēti ieplānots doties un kad plānots atgriezties, kā arī paņemt līdzi uzlādētu mobilo tālruni.

Tāpat ir būtiski paņemt līdzi sērkociņus, jo var gadīties, ka tie noderēs gadījumā, ja pazudušais cilvēks būs spiests nakti pavadīt mežā. Lai no tā izvairītos, policija aicina nepārvērtēt savas orientēšanās spējas un neiet pārāk dziļi mežā.

Ja tomēr gadījies apmaldīties, nevajadzētu krist panikā, bet mēģināt ieklausīties, vai apkārt ir dzirdama autotransporta skaņa, censties atrast meža celiņus vai klajāku vietu, kur nav lapotnes un kuru var vieglāk pamanīt no augstuma, un zvanīt Valsts policijai pa tālruni 110 vai uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112.