foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Drāma Jaunmārupē: 82 gadus vecā omīte spiesta glābt mazmeitu un viņas slīkstošo suni
Kristīne nedomājot metusies glābt savu mīluli, kurš bija iekritis vienā no attēlā redzamajām tvertnēm un jau slīka. Taču, pūloties tikt ārā ar suni vienā rokā, sieviete sapratusi, ka pašas spēkiem to nepaveiks.
112
2020. gada 16. septembris, 06:11

Drāma Jaunmārupē: 82 gadus vecā omīte spiesta glābt mazmeitu un viņas slīkstošo suni

Jauns.lv

Mārupes novada iedzīvotāju Kristīni parastas pastaigas laikā ar suni teju piemeklējusi liela nelaime. Redzot, ka suns iekritis pamesta groda ūdenī, viņa mēģinājusi glābt mīluli, taču tad sapratusi, ka pati neiztiks bez palīdzības.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Gribēju brīdināt Jaunmārupes iedzīvotajus par bīstamu vietu! Lūdzu esiet uzmanīgi posmā starp jauno bērnu laukumiņu un stadionu – mums ar suni šeit baigi nepaveicās. Pastaigājāmies pa augstāk minēto vietu, kad pēkšņi suņuks Mārlijs pazuda,” stāstījumu „Facebook” iesāk Kristīne.

Pavisam drīz viņa nonākusi līdz diviem pamestiem grodiem ūdenstilpnes krasta malā, no kuriem vienā ieraudzījusi arī savu mīluli.

„Ieraudzīju, ka suns iekritis vienā no grodiem un jau pagājis zem ūdens – slīka [...],” raksta Kristīne.

Kristīnei ir kustību traucējumi, taču, neskatoties uz acīmredzamo risku, suņa saimniece uzreiz ielēkusi pakaļ mīlulim. Tad kļuvis skaidrs, ka kopā ar 13 kilogramus smago dzīvnieku viņa saviem spēkiem no ūdens tvertnes ārā netiks.

Pielikt pūles suņa un nu jau arī Kristīnes glābšanai tad nācies viņas 82 gadus vecajai vecmammai, kura bija devusies līdzi pastaigā.

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Par notikušo Kristīne pastāstīja Mārupes novada iedzīvotājiem domātā informatīvā "Facebook" grupā.

Vecmamma izvelk suni aiz ķepām

„Kad sapratu, ka netieku ārā, saucu omei pēc palīdzības. Ome nedzird ar vienu ausi un tajā dienā nebija ielikusi dzirdes aparātu, taču manus saucienus sadzirdēja. Tā nu vecs cilvēks aiz ķepām izvilka no groda samērā smago suni un tad mēģināja palīdzēt man. Es sapratu, ka, ja atbalstīšos pret omes roku, ar visu spēku viņa pati iekritīs akā, jo stāvēja uz uzkalniņa. Tad mēģināju savu kāju dabūt pāri akas malai, kas nebija viegli, jo man šī kāja bija jāceļ ar rokām pāri. Kad dabūju kāju pāri, tad ar omes palīdzību izrāpos no akas. Vecmamma apgalvoja, ka nesaprot, kur viņai tāds spēks radies,” sarunā ar Jauns.lv sīkāk notikušo atstāsīja Kristīne.

„Biju viscaur slapja un tajā brīdī atcerējos, ka man kabatā ir tikko nopirkts telefons. Ierīce tagad ir remontā, meistars saka, ka nezina vai varēs sataisīt. Gājām uz mājām un ome bija ļoti satraukusies par mani. Mājās sapratu, ka ome ir ļoti emocionāla – raudāja par visu, nevarēju normāli ar viņu parunāt. Tagad saprotu, ka tas bija notikuma iespaidā,” piebilda Kristīne.

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Kristīne norāda, ka pamestie grodi atrodas pavisam netālu no bērnu rotaļu laukuma.

Mārupes dome īpaši nesteidzas

„Izlienot ārā no akas, kad ar omi gājām mājās, pat pasmējāmies. Tikai vēlāk, kad sāku stāstīt ģimenei un kolēģiem, es sapratu, ka notikums diezgan nopietns. Brīdī, kad lēcu pakaļ sunim – tas notika tik ātri, nemaz neiedomājos, ka varētu nelēkt. Kad biju izvilkusi suni, sapratu, ka vairs neko nevaru izdarīt – varu tik padusē turēt suni un ar otru roku pati turēties pie akas malas. Esmu cilvēks ar funkcionāliem traucējumiem – labās puses hemiparēze,” paskaidroja sieviete.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kristīne apliecināja, ka nedz abām sievietēm, nedz arī sunim nav bijusi nepieciešama medicīniska palīdzība, taču par notikušo un konkrēto vietu Jaunmārupē viņa informēja Mārupes novada pašvaldību, uzrakstot iesniegumu.

Vienlaikus Kristīne sazinājusies arī ar policiju, taču sarunā ar Jauns.lv atklāj, ka atbilde nedēļas laikā nav saņemta.

Arī Jauns.lv sazinājās ar Mārupes novada pašvaldību, lai noskaidrotu, vai Kristīnes aprakstītā notikuma vieta tiks apsekota un riski – novērsti.

Par pašvaldības plāniem informēja Mārupes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Žunde: „Mārupes novada pašvaldība ir saņēmusi iesniegumu par šo gadījumu. Aprakstītā vieta ir apsekota un pieņemts lēmums akas demontēt. Šī vieta tiks sakārtota tuvāko divu nedēļu laikā.”