foto: LETA
Latvijas Krievu savienības frakciju Rīgas domē vadīs Mitrofanovs
Politiķis Miroslavs Mitrofanovs.
Politika
2020. gada 9. septembris, 16:07

Latvijas Krievu savienības frakciju Rīgas domē vadīs Mitrofanovs

Jauns.lv / LETA

Latvijas Krievu savienības (LKS) frakciju jaunajā Rīgas domes sasaukumā vadīs politiķis Miroslavs Mitrofanovs.

Mitrofanovs pastāstīja, ka par to vienojusies partijas valde, vienlaikus frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amatam izraugoties Jakovu Plineru.

Politiķis skaidroja, ka LKS valde vēl lems par to, vai partija vēlēsies ieņemt komiteju priekšsēdētāju vietnieku amatus, kā arī, kurās komisijās LKS vēlētos strādāt. Mitrofanovs kritiski izteicās par iespēju strādāt Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejā, jo iepriekšējos sasaukumos darbs tajā esot bijusi profanācija.

Kā ziņots, opozīcijas un koalīcijas sadarbības veicināšanai Rīgas domē varētu tikt veidota frakciju padome, šodien pēc tikšanās ar opozīcijas pārstāvjiem, žurnālistiem teica jaunās koalīcijas Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis (APP).

Frakciju padomē varēs iesaistīties visu frakciju vadītāji. Tajā varēs nākt kopā un izrunāt aktuālās tēmas un jautājumus, kā arī vienoties par domes darba kārtībā plānotajiem jautājumiem.

Staķis norādīja, ka frakciju padome nemazinās lēmumu pieņemšanas caurspīdīgumu domē, jo tās darbā būs iesaistīta opozīcija.

Viņš arī informēja, ka plāno atjaunot principu, kurš Rīgas domē esot bijis pirms "Saskaņas" nonākšanas pie varas, ka komitejās deputāti no politiskajiem spēkiem tiek ievēlēti proporcionāli domē ievēlēto deputātu skaitam.

Tas ļaušot opozīcijai daudz vairāk un uz godīgākiem pamatiem iesaistīties domes darbā.