foto: LETA
APP un JV vienojas Rīgas mēra amatam virzīt Staķi
Partiju apvienības "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" apvienotā saraksta mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis.
Politika
2020. gada 31. augusts, 13:42

APP un JV vienojas Rīgas mēra amatam virzīt Staķi

Jauns.lv / LETA

Starp apvienību "Attīstībai/Par!"/"Progresīvie" (APP) un "Jauno vienotību" (JV) panākta vienošanās Rīgas mēra amatam virzīt APP saraksta līderi Mārtiņu Staķi, pēc abu politisko spēku pārstāvju tikšanās žurnālistiem pastāstīja Staķis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc viņa teiktā, jauno koalīciju plānots veidot četru frakciju sastāvā, apvienojot partijas, kas līdz šim domē strādājušas opozīcijā.

Jau ziņots, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās visvairāk balsu ir ieguvis APP apvienotais saraksts, kuram seko "Saskaņa" un JV, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas sniegtā informācija, apkopojot balsis no visiem 156 iecirkņiem.

Provizoriskie rezultāti liecina, ka Rīgas domē ir iekļuvuši septiņi politiskie spēki. APP saraksts tiks pie 18 deputātu mandātiem, "Saskaņa" iegūs 12 domnieku krēslus, JV - desmit, "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības apvienotais saraksts - septiņus, "Gods kalpot Rīgai" piecus, bet Latvijas Krievu savienība un Jaunā konservatīvā partija - katra pa četrām deputātu vietām.