foto: LETA
Kamēr vienas svinības dzirdamas jau no ielas, tikmēr citas teju slepenas: tā partijas pavadīja vēlēšanu nakti
Politika
2020. gada 30. augusts, 07:16

Kamēr vienas svinības dzirdamas jau no ielas, tikmēr citas teju slepenas: tā partijas pavadīja vēlēšanu nakti

Jauns.lv

Liela daļa uz Rīgas domi pretendējošo partiju līdz pulksten 2.00 beidza pulcēšanos dažādos restorānos, viesnīcās un birojos. Visticamāk, ka tas skaidrojams ar Covid-19 ierobežojošajiem pasākumiem, kas noteikti izklaides, kultūras, sporta, sabiedriskās ēdināšanas un atpūtas vietām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jauns.lv pie partijas "Attīstībai/Par!", "Progresīvie" ieradās tieši brīdī, kad tika paziņoti vēlētāju aptaujas rezultāti.

"Staķis, Staķis!" atkārtoja sanākušie. „Andalūzijas sunī” Berga bazārā bija manāmas daudz cerīgas sejas, jo jau tajā brīdī provizoriskie dati liecināja, ka partija ir izvirzījusies priekšgalā. Pēc visu balsu saskaitīšanas partija plūc uzvaras laurus ar 26,16%. 

Attīstībai/Par!, "Progresīvie" pārstāvjiem Rīgas domes vēlēšanu vakars izvērties ar plašu smaidu sejā

Pēc balsu saskaitīšanas Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu 37 iecirkņos līderos izvirzījies apvienotais "Attīstībai/Par!" un "Progresīvo" (AP/PRO) saraksts, kā arī "Saskaņa", ...

gallery icon
51

“Koalīcija būtu jāveido Rīgas domes līdzšinējās opozīcijas valstiskajām partijām jeb tiem galvaspilsētas domē ievēlētajiem politiskajiem spēkiem, kuri veido valdību, tomēr vispirms vēl ir jāsagaida vēlēšanu rezultāti,” pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas pauda apvienības "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (APP) kopīgā saraksta Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis.

Politiķis apliecināja, ka APP ir gatavs uzņemties līderību koalīcijas veidošanā. Vaicāts, vai ir gatavs pie iespējas kļūt par Rīgas mēru, Staķis norādīja, ka Rīgas dome būtu jāvada tai partijai, kura būs parādījusi labākos rezultātus no valstiskajiem jeb tā dēvētajiem centriski labējiem politiskajiem spēkiem.

Tikmēr partijas "Attīstībai/Par!" pārstāvis ministrs Juris Pūce apstiprināja, ka partijai ir pamatojums smaidīt, tomēr viņš esot vīlies, ka rīdzinieki nav pilnvērtīgi izmantojuši iespēju vēlēt.

Partija "Saskaņa" Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus sagaidīja viesnīcā “Wellton Riverside SPA Hotel” 11. novembra krastmalā. Rezultāti liecina, ka tā izvirzījusies otrajā vietā ar 16,89% balsu.

Partija "Saskaņa" muzicē un vēlēšanu rezultātus gaida pie ēdienu bļodām

Partija "Saskaņa" Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus sagaida viesnīcā “Wellton Riverside SPA Hotel” 11. novembra krastmalā.

gallery icon
45

"Saskaņa" pieļauj iespēju, ka tā Rīgas domē var nokļūt opozīcijā, teikts partijas izsūtītajā preses paziņojumā. Tajā norādīts, ka, ja partija nokļūs koalīcijā, tā neatkāpsies no iepriekš solītā, lai nodrošinātu koalīcijas stabilitāti. Savukārt, nokļūstot opozīcijā, tā sola būt principiāla un organizēta opozīcija.

Partija arī uzsver, ka tā neatbalstīs nevienas amatpersonas ievēlēšanu, ja nebūs koalīcijas partneri.

Partija „Jaunā Vienotība” Rīgas domes vēlēšanu rezultātus sagaidīja birojā Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12.

"Jaunā vienotība" lustējas ap uzkodu galdu un gaida vēlēšanu rezultātus

Partija „Jaunā Vienotība” Rīgas domes vēlēšanu rezultātus sagaidīs birojā Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12.

gallery icon
22

Telpās bija dzirdamas aktīvas sarunas, kā arī lēnām noplaka sagādātās uzkodas. Vairākās telpās partijas biedri vēroja Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu atspoguļojumu televīzijā. 

Jaunā vienotība" (JV), saņemot 15,24% balsu, ierindojas trešajā vietā. 

Nacionālā apvienība un Latvijas Reģionu apvienība gaida vēlēšanu rezultātus Vecrīgā

Nacionālā apvienība un Latvijas Reģionu apvienība Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus sagaida hotelī „Pullman Riga Old Town” Jēkaba ielā Vecrīgā.

gallery icon
23

Savukārt Nacionālā apvienība un Latvijas Reģionu apvienība Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus sagaidīja hotelī „Pullman Riga Old Town” Jēkaba ielā Vecrīgā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pēc datiem, Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) apvienotais saraksts ieguvis 9,64% vēlētāju balsu.

Burovs, Ameriks un citi „Gods kalpot Rīgai” piederīgie sapulcējušies mākslas muzeja restorānā

„Gods kalpot Rīgai” Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus sagaida Latvijas Nacionālā mākslas muzeja restorānā "Esplanāde".

gallery icon
50

„Gods kalpot Rīgai” Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus sagaidīja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja restorānā "Esplanāde". "Gods kalpot Rīgai" (GKR) patlaban saņēmusi 7,72% vēlētāju balsu.

Ar  6,52% balsu tālāk seko Latvijas Krievu savienība (LKS), bet ar 6,39% balsu - Jaunā konservatīvā partija. Tā Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus sagaidīja viesnīcā „Radisson Blu Daugava Hotel” Kuģu ielā.

Jaunā konservatīvā partija gaida vēlēšanu rezultātus un sveic savu mēra kandidāti

Jaunā Konservatīvā partija Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus sagaida viesnīcā „Radisson Blu Daugava Hotel” Kuģu ielā.

gallery icon
46

Partija "Jaunā Saskaņa" Rīgas domes vēlēšanu rezultātus sagaidīja birojā Brīvības bulvārī 30, tomēr medijiem ļāva vien paklausīties partijas biedru čalās no uzgaidāmās telpas. Partija saņēmusi 1,7%  balsu, tā nesasniedzot 5% latiņu.

Partija „Alternative” Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus gaidīja restorānā „Laivas” Krasta ielā, tomēr no mediju acīm izvairījās, atvēlot žurnālistiem telti ārpusē. „Alternative”  saņēmusi 3,03% balsu, arī nesasniedzot 5% latiņu.

Apsarga pavadībā ierodoties pustumšajā teltī, tajā redzami daži krēsli un galds ar uzkodu plati.

Partijas "Alternative" slepenā ballīte restorānā un uzslietā telts žurnālistiem

Partija „Alternative” vēlēšanu rezultātus sagaidīja restorānā „Laivas” Krasta ielā, tomēr no mediju acīm izvairījās, atvēlot žurnālistiem telti ārpusē.

gallery icon
13

5% latiņu nav sasniegušas arī pārējās partijas, proti, par Zaļo un zemnieku savienību patlaban atdoti  4,07%  balsu,  partiju "KPV LV" -  1,12%, partiju "Vienoti Latvijai" - 0,34%, "Nacionālo savienību "Taisnīgums"" - 0,23%, Rīcības partiju - 0,18%, bet par Centra partiju - 0,15% balsu.