foto: Publicitātes
Nodibināta Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" attīstības biedrība
Biedrību veido un tajā apvienojušies dažādu nozaru Liepājas uzņēmēji, kultūras mīļotāji un pilsētas inteliģences pārstāvji.
Kultūra
2020. gada 20. augusts, 09:10

Nodibināta Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" attīstības biedrība

Jauns.lv

Ar mērķi atbalstīt Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” un tās rezidentu — Liepājas Simfoniskā orķestra un Liepājas Mūzikas, Mākslas un Dizaina vidusskolas – darbības pilnveidi un izaugsmi dibināta Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” attīstības biedrība. Jaunizveidotā biedrība vēlas atbalstīt augsto mākslu un izglītības projektus, stiprināt jauno talantu attīstības iespējas, kā arī atvest uz Liepāju izcilus ārvalstu izpildītājmāksliniekus.

Biedrību veido un tajā apvienojušies dažādu nozaru Liepājas uzņēmēji, kultūras mīļotāji un pilsētas inteliģences pārstāvji: Ainars Kreics, Zigurds Kirhners, Monta Magone, Gundars Vīksna, Inta Seska, Guna Pīlēna, Mārtiņš Gineitis, Sarmīte Griķe, Ivars Krastiņš, kā arī fonds “UnitingHistory”. Biedrība ir atvērta un gatava izskatīt jaunu potenciālo biedru pieteikumus.

Koncertzāles ''Lielais dzintars'' trešās dzimšanas dienas svinības

Liepājas koncertzāles ''Lielais dzintars'' trešās dzimšanas dienas svinības 2018. gada 27. oktobrī.

gallery icon


Biedrība darbojas trīs institūciju interesēs: SIA “Lielais Dzintars”, VSIA “Liepājas simfoniskais orķestris” un Profesionālās izglītības kompetences centra “Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola”, un statūtos definējusi šādusmērķus:

  •  Atbalstīt Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” un Liepājas Simfoniskā orķestra mākslinieciskās programmas dažādību un tās realizāciju.
     
  • Veicināt mūzikas izglītības pieejamību Liepājas koncertzālē „Lielais dzintars”.
     
  • Attīstīt augstvērtīgu profesionālās mūzikas vidi, tajā skaitā materiāltehnisko bāzi Liepājas Simfoniskajam orķestrim un Liepājas Mūzikas, Mākslas un Dizaina vidusskolai.  
     
  • Veicināt koncertzāles “Lielais dzintars” atpazīstamību reģionā.

Komentējot biedrības izveides virsuzdevumu, zvērinātu advokātu biroja “Kreics un Partneri” īpašnieks Ainars Kreics uzsver: “Biedrība vēlas veicināt Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” un Liepājas Simfoniskā orķestra māksliniecisko programmu kvalitāti, piesaistot papildu finansējumu atsevišķiem kultūras pasākumiem un projektiem. Tas ļautu pacelt vēl augstāk pasākumu mākslinieciskās kvalitātes latiņu un cita starpā dotu iespēju piesaistīt plānotajām mūzikas programmām augstvērtīgus izpildītājus. Biedrība plāno iegūt sabiedriskā labuma organizācijas statusu, lai papildus motivētu mecenātu, ziedotāju vēlmi sadarboties ar biedrību.”

Liepājas koncertzāles "Lielais Dzintars" iekšskati

gallery icon


Pateicoties mecenātu atbalstam, jau zināms pirmais biedrības uzdevums. Fonda “UnitingHistory” 15 000 eiro lielais ziedojums sniegs iespēju aprīkot koncertzāli ar papildus tehnisko aprīkojumu, lai attīstītu digitālās koncertzāles izveidošanu Lielajā dzintarā. “Digitālās koncertzāles izveide nozīmēs, ka “Lielais dzintars” varēs turpināt un attīstīt šovasar iesākto ceļu arī turpmāk klausītājiem piedāvājot iespēju baudīt koncertus ne tikai klātienē, bet arī attālināti. Šo iespēju šogad jau aktīvi izmantojuši mūzikas mīļotāji ne tikai Latvijā, bet arī Kanādā, Amerikas Savienotajās valstīs, Krievijā, Uzbekistānā, Lielbritānijā un visā Eiropā,” papildina SIA “Lielais Dzintars” valdes priekšsēdētājs Timurs Tomsons.

Liepājas koncertzāles „Lielais dzintars” atklāšanas pasākums 7. novembrī

Koncertzāles „Lielais dzintars” atklāšana.

gallery icon



Biedrības finansējuma avoti būs tās dalībnieku iemaksātās biedru naudas un piesaistītais finansējums. Biedrība dibināta 2020. gada 06. jūlijā, reģistrēta biedrību un nodibinājumu reģistrā2020. gada 10. augustā.