foto: ekrānuzņēmums no video
Izplatās runas, ka starp tūkstošiem Baldones “Waterfest” apmeklētāju konstatēti Covid-19 gadījumi: skaidrojam situāciju
Ekrānuzņēmums no kāda "Instagram" īsstāsta, kurā redzama Baldonē notikušā festivāla "Baldone Waterfest 2020" apmeklētāju uzvedība.
Sabiedrība
2020. gada 14. augusts, 06:09

Izplatās runas, ka starp tūkstošiem Baldones “Waterfest” apmeklētāju konstatēti Covid-19 gadījumi: skaidrojam situāciju

Jauns.lv

Īsi pēc Baldonē notikušā festivāla “Baldones Waterfest 2020” sociālajos tīklos sāka parādīties video, kuros redzams, kā festivāla apmeklētāji, masveidīgi un ignorējot distancēšanās ieteikumus, pulcējas pie skatuves. Pavisam drīz sociālajos tīklos sāka izplatīties informācija par festivāla apmeklētājiem, kuriem pēcāk it kā konstatēta Covid-19 saslimšana.

Par to, vai Baldones aktīvās atpūtas bāzē notikušā ikgadējā festivāla “Baldone Waterfest 2020” norises dienās, iespējams, ir pārkāpti Covid-19 sakarā noteiktie ierobežojumi, nu interesējas Valsts policija.

Ir uzsākti vairāki administratīvā pārkāpuma procesi un līdzīga ir arī situācija ar Bauskā notikušo mūzikas festivālu “Zobens un Lemess”.

Iemesls aizdomām par Covid-19 noteikumu neievērošanu – vairāki sociālo tīklu video, kuros skaidri redzams, kā festivālos lielā skaitā drūzmējas cilvēki.

Tajā redzamās pūļa izklaides kritizē arī sociālo tīklu lietotāji.

Taču līdz ar šiem video jau ir izplatījušās arī baumas par it kā ar Covid-19 saslimušajiem Baldones festivāla apmeklētāju vidū.

SPKC: “Starp nesen inficētajiem nav festivāla dalībnieku”

Jauns.lv vērsās Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC), lai lūgtu informēt, vai izskanējusī informācija par to, ka starp pēdējās nedēļās atklātajiem inficēšanās gadījumiem ir arī tādi, kuri saistīti ar “Baldone Waterfest 2020”.

SPKC apstiprināja, ka pagaidām neviens no līdz šim reģistrētajiem jaunajiem Covid-19 inficētajiem neesot bijis festivāla apmeklētājs.

“Līdz 12. augustam Covid-19 pozitīvo vidū nav reģistrēti festivāla dalībnieki. Arī turpmāk līdz 23. augustam dežūrepidemiologs uzdos jautājumu katram no jauna inficētajam par iespējamo piedalīšanos “Waterfest” festivālā Baldonē no 7. augusta līdz 9. augustam,” informēja SPKC Sabiedrisko attiecību speciāliste Edīte Tettere.

SPKC pārstāve arī skaidroja, ka gadījumā, ja starp inficētajiem tiks konstatēti festivāla dalībnieki, SPKC ar mediju palīdzību informēs sabiedrību par nepieciešamību visiem festivāla dalībniekiem sekot līdzi veselības stāvoklim un atkarībā no veselības stāvokļa veikt testēšanu.