foto: LETA
Ventspilī jūrā pazudis jaunietis
112
2020. gada 12. augusts, 14:39

Ventspilī jūrā pazudis jaunietis

Jauns.lv / LETA

Pirmdien pirms plkst.14 Zilā karoga pludmales peldvietā Ventspilī jūrā pazuda 19 gadīgs jaunietis, informē pilsētas Pašvaldības policijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc informācijas saņemšanas par nelaimes gadījumu pludmales glābšanas dienesta stacijas glābēji nekavējoties sāka glābšanas darbus peldvietā, izsaukts Neatliekamās medicīnas palīdzības dienests, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Glābšanas darbos piedalījās arī Valsts robežsardzes dienesta kuteris un Valsts policija (VP). 

Glābšanas un meklēšanas darbi pirmdien turpinājās līdz tumsas iestāšanās, un otrdien atsākti, taču bez rezultātiem. Pēc Pašvaldības policijas priekšnieka pienākumu izpildītājas Daces Andersones teiktā, VP meklēšanas darbus turpina arī šodien, kopā ar zemessargiem. Plānots, ka meklēšanos pasākumos iesaistīsies arī organizācija "Bezvests.lv".

Policijā uzsvēra, ka pirmdien pludmales glābšanas dienests, sākot darbu, pie visām ieejām pludmalē izlika dzeltenās brīdinājuma zīmes "Peldēties nav ieteicams. Bīstami viļņi", kā arī izlikti brīdinoši karogi centrālajā mastā uz pludmales robežu piloniem, glābšanas torņiem. Tas nozīmē, ka peldēties nav ieteicams, bet nav aizliegts.

Glābēji vērš pludmales apmeklētāju uzmanību, ka jābūt uzmanīgiem, nepārvērtējot savus spēkus jūras viļņos un straumēs, kas augustā ik gadu ir bīstamas un mainīgas. Iedzīvotāji lūgti pievērst uzmanību pludmalē izliktajām informatīvajām zīmēm un neskaidrību gadījumos vērsties pie pludmales glābšanas dienesta darbiniekiem.

Ja kādam ir informācija saistībā ar pazudušo jaunieti, Pašvaldības policija aicina nekavējoties informēt VUGD pa tālruni 112 vai VP pa tālruni 110.