foto: unsplash.com
Uzklausīta informācija par iespējamiem mācību modeļiem Covid-19 apstākļos
Tava izglītība
2020. gada 27. jūlijs, 19:05

Uzklausīta informācija par iespējamiem mācību modeļiem Covid-19 apstākļos

Jauns.lv / LETA

Koalīcija uzklausījusi sākotnējo informāciju no izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) par iespējamiem mācību modeļiem Covid-19 apstākļos, pēc koalīcijas partiju sanāksmes pastāstīja Ministru prezidenta amata pienākumu izpildītājs, aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Viņš norādīja, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) piedāvā vairākus rīcības modeļus arī atkarībā no skolu lieluma, nosakot arī skolu vadības sava veida atbildību jeb pienākumus. Ministrija paredzējusi nodrošināt, lai nekrītas mācību kvalitāte, gan arī paredzējusi soļus, ja tiek konstatēta saslimšana ar Covid-19, norādīja premjera pienākumu izpildītājs.

Pabriks arī pastāstīja, ka satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) valdību veidojošo partiju pārstāvju sanāksmē sniedzis ziņojumus par sadarbību ar Lietuvas un Igaunijas satiksmes ministrijām par ar projekta "Rail Baltica" īstenošanu un dzelzceļa kopīgu uzturēšanu saistītiem jautājumiem.

Kā ziņots, rīt, 28.jūlijā, plkst.10 IZM informācijas centrā notiks preses konference par gatavošanos jaunajam mācību gadam.

Lai nodrošinātu sekmīgu izglītības procesa norisi jaunajā mācību gadā, IZM sadarbībā ar Veselības ministriju un Slimību profilakses un kontroles centru izstrādā grozījumus Ministru kabineta noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", kurus 28.jūlijā plānots izskatīt valdībā.