foto: Edijs Pālens/LETA
Šuplinska paziņo, ka diskusijas par viedierīču nodrošināšanu skolēniem ir tikai sākumposmā
Izglītības ministre Ilga Šuplinska uzskata, ka sašutums sabiedrībā par šo jautājumu radies, lai arī no IZM puses vēl neesot nākuši nekādi konkrēti priekšlikumi.
Politika
2020. gada 21. jūlijs, 09:23

Šuplinska paziņo, ka diskusijas par viedierīču nodrošināšanu skolēniem ir tikai sākumposmā

Jauns.lv / LETA

Jautājums par viedierīču ar interneta pieslēgumu nodrošināšanu skolēniem attālinātajām mācībām ir tikai diskusiju sākumposmā, šorīt intervijā LTV "Rīta panorāmā" apgalvoja izglītības ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Pēc ministres vārdiem, sašutums sabiedrībā par šo jautājumu radies, lai arī no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) puses vēl neesot nākuši nekādi konkrēti priekšlikumi.

Vienlaikus politiķe sprieda, ka viedierīču izmantošana ļautu izrauties uz kvalitatīvāku izglītību, taču, ja sabiedrība tam neesot gatava, tad tikšot gaidīts, kad valsts spēs to nodrošināt.

Ministre, balstoties uz aptauju datiem, lēsa, ka problēmas ir šādu ierīču nodrošināšanu esot 10%-15% bērnu, bet pārējie jau faktiski tagad esot atbilstoši nodrošināti.

Kā iepriekš vēstīja pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica", IZM gatavo izmaiņas Izglītības likumā, kas noteiktu, ka attālināta mācīšanās ar viedierīču palīdzību turpmāk būtu viena no klātienes mācību formām, kā arī paredzēs, ka ierīce ar interneta pieslēgumu ir viens no individuālajiem mācību piederumiem, ko skolēnam nodrošina ģimene.

Tiesībsargs Juris Jansons gan norādījis, ka, ja ikvienam vecākam, bez izņēmumiem, būs jānodrošina savas atvases ar viedierīcēm, faktiski tiks liegta Satversmē garantētā bezmaksas izglītība. Tiesībsargam bažas radot jautājums, ja dators vai viedierīce ar interneta pieslēgumu jānodrošina vecākiem, kā risinās jautājumu, ja ģimene finansiālu vai tehnoloģisku apsvērumu dēļ to nevar nodrošināt.

"Vai būs kādas alternatīvas?" paziņojumā vaicā Jansons, uzsverot, ka, ja alternatīvu nav, tad faktiski tiks liegta Satversmē garantētā obligātā izglītība.