foto: ekrānuzņēmums no video
Latgaliešu smagi piekautais kuldīdznieks pret saviem pāridarītājiem policijā nevērsīsies
Latgaliešu smagi piekautais kuldīdznieks pret saviem pāridarītājiem nevērsīsies
112
2020. gada 16. jūlijs, 06:21

Latgaliešu smagi piekautais kuldīdznieks pret saviem pāridarītājiem policijā nevērsīsies

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Pirms nedēļas, 8. jūlija naktī, Kuldīgā kāda latgalieša, kurš uz „pilsētu ar dvēseli” kopā ar kompāniju bija aizbraucis atpūsties, nokautētais kuldīdznieks ar iesniegumu policijā pret saviem pāridarītājiem nevērsīsies. Viņam pret brutālajiem viesiem nekādu pretenziju neesot. Jāteic, ka visi incidentā iesaistītie tovakar bija pamatīgā alkohola reibumā.

foto: ekrānuzņēmums no video
Latgaliešu smagi piekautais kuldīdznieks pret saviem pāridarītājiem nevērsīsies

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova Jauns.lv informēja: „Valsts policijā par šo gadījumu neviens nebija vērsies, taču Valsts policijas Kuldīgas iecirkņa amatpersonas, pamanot šādu videomateriālu internetā, sazinājās ar cietušo personu, kurš apgalvo, ka viņam pretenziju pret notikušo nav, arī iesniegumu viņš nevēlas rakstīt”.

Jauns.lv jau rakstīja, ka Kuldīgas gājēju ielā – Liepājas ielā – kāds latgalietis, kurš uz turieni bija aizbraucis atpūsties, vasaras kafejnīcā trešdienas vēlā vakarā dzerstiņa laikā nokautēja garāmgājēju, kurš saļima uz ielas bruģa.
 
Savu „varoņdarbu” puiši nofilmēja „Facebook” tiešraidē, kurā viņi lielījās ar piedzīvojumiem Kurzemē. Viņam pēkšņi klāt pienāca kāds manāmi iereibis garāmgājējs, kurš sāka bļaustīties uz atbraukušo puišu pusi, kas vienam latgalietim jūtami nepatika, kurš nolēma vīrieti pārmācīt pēc saviem ieskatiem. Garāmgājējs saņēma spēcīgu sitienu, kas viņu nokautēja. Nofilmēto var redzēt internetā un tajā dzirdama necenzēta leksika.

Pēc incidenta latgalieši aši savāca neizdzerta degvīna pudeli un aiztinās no notikuma vietas. Kuldīgas pašvaldības policijas priekšnieks Kaspars Šabāns Jauns.lv pirms nedēļas teica: „Kuldīgas pašvaldības policijas rīcībā ir video, kurā redzams incidents un iesaistītās personas, un, ja tas būs nepieciešams, tad  video tiks izsniegts Valsts policijai, jo šis incidents ir Valsts policijas kompetencē”.