foto: LETA
Latvijas un Lietuvas ārlietu ministri: nepieciešams ciešs kontakts krīzes seku pārvarēšanai
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Politika
2020. gada 8. jūlijs, 21:26

Latvijas un Lietuvas ārlietu ministri: nepieciešams ciešs kontakts krīzes seku pārvarēšanai

Jauns.lv / LETA

Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes seku pārvarēšanai ir svarīgi saglābāt ciešus kontaktus, turpinot sadarboties gan divpusēji, gan arī Baltijas valstu starpā, šodien tiekoties bija vienisprātis Latvijas un Lietuvas ārlietu ministri.

Ārlietu ministrijā informēja, ka šodien Lietuvā, Rokišķu rajonā, Ilzenbergā notika Latvijas un Lietuvas ārlietu ministriju neformālais seminārs, kura laikā Latvijas ārlietu ministram Edgara Rinkēviča (JV) bija divpusēja saruna ar Lietuvas ārlietu ministru Linu Linkeviču, kā arī abu ministriju vadība diskutēja par aktuālajiem drošības, Eiropas Savienības (ES) un reģionālās sadarbības jautājumiem.

Ārlietu ministri sarunā atzīmēja Latvijas un Lietuvas sekmīgo sadarbību Covid-19 radītās krīzes laikā. Abi ministri bija vienprātīgi, ka krīzes seku pārvarēšanai ir svarīgi saglābāt ciešus kontaktus, turpinot sadarboties gan divpusēji, gan arī Baltijas valstu starpā.

Seminārā abu valstu ārlietu ministriju pārstāvji diskutēja par NATO un Eiropas Drošības un aizsardzības politiku, Austrumu kaimiņiem un Ķīnu, kā arī reģionālo ekonomisko sadarbību pēc Covid-19 krīzes. Diskusijās tika atzīmēts ka ekonomikas atjaunošanā būs svarīga sadarbība ES vienotā tirgus, digitālos un klimata jautājumos. Lietuva arī iepazīstināja ar savām prioritātēm Baltijas Jūras valstu padomes prezidentūrā.

Latvijas un Lietuvas ārlietu ministriju neformālais seminārs šogad notiek ceturto reizi. Seminārs tiek organizēts pēc rotācijas principa.