foto: LETA
Arī šogad aicina cilvēkus pieteikties kampaņai "Mana jūra"
Vides ekspedīcija "Mana jūra" 2014. gadā.
Sabiedrība
2020. gada 8. jūlijs, 09:59

Arī šogad aicina cilvēkus pieteikties kampaņai "Mana jūra"

Jauns.lv / LETA

Šogad devīto gadu norisināsies kampaņa "Mana jūra", kuras laikā notiks Baltijas jūru piesārņojošo atkritumu monitorings,  informēja kampaņas publicitātes koordinatore Ilze More.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kampaņa notiks no 15.jūlija līdz 14.augustam. More uzsver, ka arī šogad aicināti piedalīties cilvēki, kas nebaidās iepazīt Latvijas piejūras skarbumu un skaistumu, atklāt atkritumu problēmas piekrastē un pavadīt savu brīvo laiku, katru dienu mērojot vairāku kilometru gājienu.

Kampaņas mērķis ir apvienot Latvijas sabiedrību - iedzīvotājus, pašvaldības, uzņēmējus - kopīgiem centieniem aizsargāt piekrasti un Baltijas jūru. Katru gadu pēc kampaņas un arī tās laikā tiek publiskoti dati par jūru piesārņojošo atkritumu situāciju Latvijas piekrastē. 

Turklāt kampaņas rīkotāji nodrošina saskaņā ar ANO Vides programmas metodoloģiju apkopoto datu analīzi, interešu aizstāvību un priekšlikumu izstrādi turpmākiem uzlabojumiem jūras piesārņojuma mazināšanā, skaidro More. Viņa norāda, ka šogad sadarbībā ar Eiropas Vides aģentūru un brīvprātīgajiem norisināsies papildu izpētes un datu apkopošana par jūru piesārņojošo atkritumu situāciju tajos Latvijas piekrastes posmos par kuriem informācija vēl ir nepilnīga.

Kampaņu organizē Vides izglītības fonds, uzsverot, ka aizvien lielāka nozīme tiek piešķirta labākas piekrastes apsaimniekošanai un risinājumu meklēšanai, kas uzlabotu piekrastes tīrību un samazinātu atkritumu piesārņojumu. Fonds arī sagatavojis vadlīnijas piekrastes pašvaldībām ar rekomendējamām rīcībām situācijas uzlabošanai, uzsverot, ka daudzi no tiem neprasa finansiālus ieguldījumus, bet gan labo gribu un rūpes par piekrastes tīrību.

Ikviens, kurš vēlas būt klātesošs kampaņā, aicināts pieteikties, aizpildot reģistrācijas veidlapu. Dalībniekiem ir iespēja izvēlēties ekspedīcijas posmu, kas atbilst interesei, vēlmēm un iespējām. Kalendārais grafiks aplūkojams mājaslapā "www.manajura.lv".

Kampaņai varēs sekot līdzi arī tiešsaistē gan "Mana jūra" "Facebook" lapā, gan arī Vides izglītības fonda "Twitter" vietnē un mājaslapā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās