foto: Artūrs Ķipsts/LETA
Par "Putina konstitūciju" Latvijā varēs nobalsot piecos iecirkņos
Krievijas vēstniecība Latvijā.
Sabiedrība
2020. gada 29. jūnijs, 08:21

Par "Putina konstitūciju" Latvijā varēs nobalsot piecos iecirkņos

Jauns.lv / LETA

Par grozījumiem Konstitūcijā Krievijas pilsoņi Latvijā varēs nobalsot piecos iecirkņos, liecina informācija Krievijas vēstniecības Latvijā mājaslapā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saskaņā ar Krievijas likumdošanu Krievijas pilsonim, kas dzīvo ārpus Krievijas robežām, ir balsošanas tiesības prezidenta vēlēšanās, kā arī valstī īstenotajos referendumos.

Referendumā par grozījumiem Krievijas Konstitūcijā Latvijā varēs piedalīties īpaši izveidotos iecirkņos.

foto: Artūrs Ķipsts/LETA
Krievijas vēstniecība Latvijā.

Rīgā iecirkņi atradīsies vēstniecības telpās Antonijas ielā 2, Konsulārajā nodaļā Smilšu ielā 3, Sociālās nodrošināšanas nodaļā Kr.Valdemāra ielā 36.

Iecirkņi atradīsies arī ģenerālkonsulātos ārpus galvaspilsētas - Daugavpilī, Krāslavas ielā 46, kā arī Liepājā, Liepu ielā 27.

Balsošanas iecirkņi 1.jūlijā darbosies no plkst.8 līdz 20.

Balsošanas biļeteni vēlētājiem tiks iedalīti, uzrādot Krievijas pilsoņa pasi vai citu personu apliecinošu dokumentu, kas ļauj iebraukt Krievijā.

Kā ziņots, Krievijā ceturtdien sākusies iepriekšējā balsošana referendumā par konstitūcijas grozījumiem, kas potenciāli var paildzināt prezidenta Vladimira Putina atrašanos pie varas līdz 2036.gadam.

Referendums paredzēts 1.jūlijā, bet iepriekšējā balsošana sākās jau pagājušajā nedēļā, lai izvairītos no drūzmēšanās vēlēšanu iecirkņos, kas varētu veicināt jaunā koronavīrusa izplatīšanos, skaidroja amatpersonas.

Sākotnēji referendums bija plānots jau 22.aprīlī, taču jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ tas tika atlikts.

Viens no redzamākajiem Kremļa kritiķiem Aleksejs Navaļnijs nosodījis referendumu, uzskatot to par populistu triku, kura mērķis ir padarīt Putinu par prezidentu uz mūžu.

"Tas ir konstitūcijas pārkāpums, dumpis," uzskata Navaļnijs.

67 gadus vecais Putins pie varas Krievijā, ieņemot prezidenta un premjerministra amatus, bijis 20 gadus. Viņa pašreizējais termiņš prezidenta amatā beidzas 2024.gadā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Konstitūcijas grozījumi cita starpā paredz, ka Putins varētu kandidēt vēl uz diviem termiņiem, potenciāli paliekot Kremlī līdz 2036.gadam.