foto: Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca
Ventspilī ķirurgi izmanto vairāk nekā 110 000 eiro vērtu mikroskopu
Jaunā iekārta izmaksājusi 113 256 eiro ar PVN.
Novadu ziņas
2020. gada 20. jūnijs, 04:03

Ventspilī ķirurgi izmanto vairāk nekā 110 000 eiro vērtu mikroskopu

Kas Jauns Avīze

Ventspilī Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā uzstādīts jaunākās paaudzes Carl Zeiss operāciju mikroskops Tivato 700 mugurkaula ķirurģijai – pirmais šāds Latvijā.

Jaunā iekārta izmaksājusi 113 256 eiro ar PVN un iegādāta par slimnīcas budžeta līdzekļiem. Mikroskops nodrošinās operācijas norisi mazinvazīvā tehnikā, tādējādi mazāk sagriežot audus un ļaujot sasniegt labākus rezultātus atveseļošanās laikā.

Tivato 700 ir aprīkots ar diviem daudzfunkcionāliem un inovatīviem binokulāriem tubusiem, līdz ar to gan operējošais ķirurgs, gan asistents spēj vienlaikus redzēt operācijas lauku, kas būtiski uzlabo redzamību un operācijas gaita kontroli. Papildus videoattēls no integrētas kameras tiek translēts uz mikroskopa monitoru, ļaujot vērot operācijas norisi visam medicīnas personālam.

Mikroskops ir aprīkots ar vairākām modernām funkcijām, piemēram, ir automātiskā fokusēšana, mainot pozīciju, automātiskās balansēšanas sistēma, slāpēšanas funkcija ar robotizētām kustībām, lai izvairītos no nevēlamām vibrācijām operācijas laikā.

Bezvadu modulis nodrošina failu straumēšanu un attālināto piekļuvi operācijas gaitai, sniedzot iespēju līdztekus operācijai apmācīt jaunos speciālistus.

Kopš aizsākuma pagājušā gada sākumā Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā veikts vairāk nekā 100 mugurkaula operāciju. “Pateicoties speciālistu piesaistei, varam lepoties ar augstas klases profesionāļiem Ventspils slimnīcā, kuri ārstē ne tikai Ventspils un Kurzemes, bet visas Latvijas iedzīvotājus,” teic slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis.

Tēmas