foto: LETA
Septiņās Rīgas izglītības iestādēs iecelti jauni direktori
Sabiedrība
2020. gada 19. jūnijs, 10:03

Septiņās Rīgas izglītības iestādēs iecelti jauni direktori

Jauns.lv / LETA

Rīgas domes pagaidu administrācija šorīt amatos apstiprināja septiņus jaunus Rīgas izglītības iestāžu vadītājus, noskaidroja aģentūra LETA.

Par Rīgas Kultūru vidusskolas direktori apstiprināja Daci Lazdu. Kopš 2013.gada viņa strādājusi par Rīgas Kristīgās vidusskolas direktores vietnieci izglītības jomā un ir arī jauktā kora "Kamarde" mākslinieciskā vadītāja.

Par Krišjāņa Kundziņa Cīņu sporta skolas direktoru apstiprināja Gati Ratnieku. Jaunieceltais direktors ir ieguvis profesionālo grādu sporta pedagoģijā un līdzšinēja darba pieredze ir saistīta ar dažāda mēroga sacensību organizēšanu un treneru apmācību.

Pārdaugavas bērnu un jauniešu centru "Altona" turpmāk vadīs Māra Bernandi. Amatā apstiprinātā direktore ir Rīgas Tehniskās universitātes docente. Viņa ieguvusi zinātņu doktora grādu Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolā, kā arī darbojusies dažādos Eiropas projektos, zinātniskajos projektos un programmās.

Amatā apstiprināta arī Rīgas 152.pirmsskolas vadītāja Inga Beļavska, kura kopš 2019.gada ir pildījusi izglītības iestādes vadītāja vietnieka pienākumus. Viņa Latvijas Universitātē ieguvusi izglītības zinātņu bakalaura grādu pedagoģijā.

Rīgas 62.pirmsskolas izglītības iestādi turpmāk vadīs Ilze Cilinska, kurai līdzšinējā darba pieredze kopš 2001.gada ir saistīta ar pirmsskolas izglītības iestādi "Annele". Viņa ieguvusi pedagoģijas bakalaura grādu Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolā.

Savukārt Rīgas 210.pirmsskolas izglītības iestādi turpmāk vadīs Kristīne Maslova, bet Rīgas 97.pirmsskolas izglītības iestādi - Nadežda Bruja.

Jaunieceltie izglītības iestāžu vadītāji tika izvēlēti Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta rīkotā konkursa kārtībā.