foto: LETA
Latgalē un Vidzemē šodien pārspēti karstuma rekordi
Sabiedrība
2020. gada 17. jūnijs, 18:43

Latgalē un Vidzemē šodien pārspēti karstuma rekordi

Jauns.lv / LETA

Trešdien septiņās novērojumu stacijās Latgalē un Vidzemē pārspēts 17.jūnija maksimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā informācija.

Augstākā gaisa temperatūra līdz plkst.16 bija +29,6 grādi Daugavpilī. Gaisam sasilstot līdz +27..+28 grādiem, karstuma rekords pārspēts arī Jēkabpilī, Rēzeknē, Madonā, Gulbenē, Zosēnos un Skrīveros.

Virs +25 grādiem gaisa temperatūra paaugstinājusies visā valstī, izņemot piekrasti un lielu daļu Kurzemes. Pāvilostā un Ventspilī gaiss iesilis vien līdz +16..+17 grādiem, jo ūdens temperatūra jūrā svārstās ap +10 grādiem.

Vasaras krāšņums LU Botāniskajā dārzā

Vairumam pēdējo mēnešu laikā droši vien ir izveidojies saraksts ar nosaukumu “Lietas, kas jāizdara, un vietas, kas jāapmeklē pēc Covid-19 ...

gallery icon
77

LVĢMC papildus iepriekš izplatītajam brīdinājumam par karstumu Latvijā izsludinājis dzeltenā līmeņa brīdinājumu Rīgai - ceturtdien un piektdien gaidāms karstums līdz +29..+31 grādam, - un oranžā līmeņa brīdinājumu Vidzemei, kur ceturtdien prognozēta svelme līdz pat +33 grādiem.