Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Lielās klausītāju intereses dēļ Ķīpsalas hallē rīkos "Raxtu raxti" papildkoncertu
Muzikālā apvienība "Raxtu Raxti" sākotnēji radās kā vairāku grupas "Autobuss debesīs" mūziķu eksperiments, apvienojoties vienā kolektīvā ar pazīstamiem etno mūziķiem.
Kultūra

Lielās klausītāju intereses dēļ Ķīpsalas hallē rīkos "Raxtu raxti" papildkoncertu

Jauns.lv

Ņemot vērā ievērojamo publikas interesi par muzikālās apvienības "Raxtu Raxti" Latvijas svētku lielkoncertu Ķīpsalas hallē, 18.novembrī plkst.14 notiks papildkoncerts, informēja muzikālās apvienības dalībnieks Kārlis Auzāns.

Lielās klausītāju intereses dēļ Ķīpsalas hallē rīk...

Tāpat kā vakara koncertā, arī dienas uzstāšanās reizē "Raxtu Raxti" piedāvās apjomīgu un īsti latvisku koncertu ar jauniem skaņdarbiem, muzicējot kopā ar dūdu un bungu grupu "Auļi", un vērienīgu publikas sadziedāšanos noslēgumā.

Koncerta iesākumā klausītājus priecēs "Raxtu Raxti" jaunās dziesmas no topošā un nākamgad gaidāmā skaņu ierakstu albuma. Programmas pamatu veidos "Raxtu Raxti" mūziķu oriģinālskaņdarbi ar latviešu tautasdziesmu tekstiem.

Koncerta laikā muzikālās apvienības mūziķiem pievienosies plaši pazīstamā dūdu un bungu grupa "Auļi", kopā atskaņojot kompozīcijas no šogad klajā laistā "Raxtu Raxti" albuma "Es atradu tautasdziesmu". Skaņdarbu klāstā būs gan latviešu tautasdziesmas, gan oriģinālas, tautas mūzikai pietuvinātas versijas Imanta Kalniņa un citu latviešu komponistu dziesmām.

Savukārt koncerta noslēgumā skanēs pazīstamas un paaudžu paaudzēs iemīļotas latviešu tautas melodijas, kuras šoreiz mūziķi cer izpildīt kopā ar koncerta apmeklētājiem, jo uz lielā ekrāna tiešsaistē ikkatrs varēs lasīt dziesmu tekstus un dziedāt līdzi, stāstīja Auzāns.

Muzikālā apvienība "Raxtu Raxti" sākotnēji radās kā vairāku grupas "Autobuss debesīs" mūziķu eksperiments, apvienojoties vienā kolektīvā ar pazīstamiem etno mūziķiem. Sākotnēji kolektīva repertuārā bija tikai komponista Imanta Kalniņa kompozīcijas tautas mūzikas skanējumā, bet, laikam ritot, repertuārs kļuvis daudz plašāks. Apvienībā "Raxtu Raxti" muzicē Marts Kristiāns Kalniņš, Kristīne Kārkle, Kārlis Auzāns, Edgars Kārklis, Armands Treilihs un Artis Orubs. Bieži koncertos kolektīvam piebiedrojas arī citi pieaicināti mūziķi.