foto: ekrānuzņēmums no video
"Politiķiem ir tā, ka tu pat raudāt nedrīksti." Viņķele atklāti stāsta par ārkārtējās situācijas laiku
Veselības ministre Ilze Viņķele.
Sabiedrība
2020. gada 25. maijs, 22:15

"Politiķiem ir tā, ka tu pat raudāt nedrīksti." Viņķele atklāti stāsta par ārkārtējās situācijas laiku

Jauns.lv

"Tie sākuma mēneši bija tādi, ka es gulēt gāju ar bailēm, modos ar bailēm," par Covid-19 izplatīšanos LTV Ziņu dienesta raidījumā "Dzīvei nav melnraksta" atzīstas veselības ministre Ilze Viņķele.

Sociālajā vietnē "Facebook" veselības ministre šodien dalās ar raidījuma ierakstu, kurā atklāj, ka šis Covid-19 izplatīšanās laiks ir bijis saspringts, bet esot ļoti laimīga par komandu, ar kuru jāstrādā. 

Ieraksta fragmenta atreferējums. 

"Telefons bija rokā, kad mēs gaidījām to pirmo inficēšanās gadījumu.

Esmu ļoti laimīga strādāt ar to komandu, kas mums ir. Tie ir cilvēki, ar kuriem, kā saka, var iet izlūkos un kaujā.

Baigā atbildības sajūta gan. Tas, ka jāizvērš pasākumi pret nezināmu parādību. Tas ir ļoti grūti. Arī tas mani dara bažīgu, cik ilgi var noturēt cilvēku uzmanību, cik ilgi var pierunāt, motivēt, vienoties ar cilvēkiem, ka no laba prāta viņi ievēro ierobežojumus.”

Tāpat viņa atzīstas, ka šajā laikā būt veselības ministrei nav viegli. 

"Zini kā, politiķiem ir tā, ka tu pat raudāt nedrīksti, jo tevi tad uzskata par kaut kādu nenormālu, vāju, emocionālu, kas man liekas tik dīvaini. Kādreiz nu baigi šķērma dūša no tiem komentāriem.

Es gan pati uzskatu, ka politiķim ir jāspēj izturēt arī kritikas un vērtējuma deva krietni vairāk nekā citās profesijās. Politiķis gan nav miskaste, kur cilvēki var sagāzt iekšā visas savas dzīves nelaimes un apvainojumus. ”