foto: "Civilās aviācijas aģentūra"
Civilās aviācijas aģentūra brīdina par nekontrolēti lidojošu dronu
Sabiedrība
2020. gada 2. maijs, 22:05

Civilās aviācijas aģentūra brīdina par nekontrolēti lidojošu dronu

Jauns.lv / LETA

Civilās aviācijas aģentūra brīdina iedzīvotājus par gaisa telpā lidojošu nekontrolētu bezpilota gaisa kuģi, kura pēdējās iespējamās atrašanās vietas ir Bauskas apkārtne un Ādaži, informēja aģentūrā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sestdien kontrolēta lidojuma laikā tehnisku iemeslu dēļ atslēdzās bezpilota gaisa kuģa vadības sistēma. Šobrīd drona lidojuma augstums varētu būt virs 200 metriem.

Lidojošā drona izmēri ir 3,5 metri x 5,5 metri, bet tā svars - 26 kilogrami. Drona lidojuma ātrums ir aptuveni 70 kilometru stundā.

Aģentūra informē, ka degviela dronam pietiek aptuveni 90 stundu lidojumam, tādēļ tā aicina iedzīvotājus sekot līdzi notikumiem gaisa telpā līdz aģentūras nākamajiem paziņojumiem. 

Iedzīvotāji, kuri redz attēlā redzamo bezpilota gaisa kuģi, aicināti nekavējoties sazināties ar Aviācijas meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru pa tālruņiem 29337238 vai 65703988.

Par notikušo ir informēti glābšanas dienesti, Nacionālie bruņotie spēki un satiksmes ministrs.

Civilās aviācijas aģentūras Ārkārtas situāciju un komunikācijas vadītājs Aivis Vincevs sacīja, ka informāciju par drona īpašnieku patlaban nevar sniegt, bet solīja informēt, ja to izdodas atrast. 

Tomēr viņš apstiprināja, ka drons nepārvietojas ar nekādiem sprādzienbīstamiem priekšmetiem. Lielākā bīstamība ir tā, ka tas pārvietojas nekontrolēti, tāpēc iedzīvotāji ir lūgti aplūkot drona bildes un ziņot, ja to redz vai dzird tam dronam līdzīgas skaņas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās