foto: LETA
Dīkstāves palīdzības pabalsta zemākais slieksnis būs 180 eiro
Labklājības ministre Ramona Petraviča.
2020. gada 23. aprīlis, 16:51

Dīkstāves palīdzības pabalsta zemākais slieksnis būs 180 eiro

Jauns.lv / LETA

Dīkstāves pabalsta zemākais slieksnis būs 180 eiro un to maksās darba ņēmējiem un pašnodarbinātajiem, kuriem dīkstāves pabalsts ir zems vai arī tiem, kuri nekvalificējas šim pabalstam darba devēja neatbilstības dēļ, ceturtdienas preses konferencē pavēstīja labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iepriekš tika rosināts šī pabalsta zemāko apmēru noteiktu 130 eiro apmērā, tomēr ceturtdien valdības sēdē nolemts palielināt tā apmēru līdz 180 eiro.

Nosakot zemāko slieksni, gadījumos, kad Valsts ieņēmumu dienests būs aprēķinājis dīkstāves pabalstu apmērā, kas ir zemāks par 180 eiro, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra segs atlikušo summu.

Savukārt tiem darba ņēmējiem, kuri nekvalificējas dīkstāves pabalstam, tiks izmaksāti 180 eiro jeb dīkstāves palīdzības pabalsts. 

Vienlaikus piešķirs piemaksu 50 eiro apmērā par katru apgādībā esošu bērnu vecumā līdz 24 gadiem, par kuru darbiniekam tiek piemērots iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojums.

"Tā ir palīdzība tiem darba ņēmējiem, kuru darba devēji nav bijuši tik godprātīgi," norādīja ministre, skaidrojot, ka liela daļa šo pabalstu, kuru apmērs ir zem 200 eiro, veidojas tieši tādēļ, ka darba devēji nav maksājuši nodokļus par darbinieku pilnā apmērā.

"Noteikti tas ir arī signāls tam, ka ir jāpārskata nodokļu sistēma," argumentēja ministre, norādot, ka nevar būt tāda situācija, kad, nonākot krīzē, personai nav nekāda sociālā aizsardzība.

Jauno dīkstāves palīdzības pabalstu administrēs Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra.

Jau ziņots, ka šis atbalsta mehānisms būtu paredzēts arī tiem, kam dīkstāves pabalsta izmaksa atteikta.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās