foto: LETA
Pēcpusdienā Kurzemē gaidāms sniegs
Sabiedrība
2020. gada 30. marts, 07:25

Pēcpusdienā Kurzemē gaidāms sniegs

Jauns.lv / LETA

Pirmdienas pēcpusdienā Kurzemi no ziemeļrietumiem šķērsos sniega mākoņi, prognozē sinoptiķi.

Galvenokārt gaidāms īslaicīgs sniegs. Vakarā snigs arī Zemgalē, snigšana var skart arī Vidzemes piekrasti. Ceļi vietām kļūs slideni. Dienas gaitā daudzviet valstī mākoņi brīžiem aizsegs sauli. Gaiss iesils līdz +2..+6 grādiem.

Pūtīs lēns vējš, Latgalē - lēns līdz mērens ziemeļu vējš, savukārt Kurzemē nedaudz pastiprināsies vējš no rietumu puses. Rīgā būs neliels vai mainīgs mākoņu daudzums, nokrišņi maz iespējami. Saglabāsies lēns vējš un gaisa temperatūra sasniegs +5 grādus.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals, Baltijas jūrā ir mazs ciklons. Atmosfēras spiediens Latvijā 763-766 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Laika prognoze nedēļai

Sākot no trešdienas, ar brāzmainu rietumu vēju Latvijā ieplūdīs mitrāks un nedaudz siltāks gaiss, prognozē sinoptiķi.

Otrdiena būs tikpat dzestra kā pirmdiena, saule mīsies ar mākoņiem. Trešdien un ceturtdien palaikam līs un snigs, pūtīs brāzmains rietumu vējš un gaisa temperatūra pēcpusdienās paaugstināsies līdz +5..+10 grādiem.

Piektdien rietumu vēja ātrums brāzmās var pārsniegt 20 metru sekundē, gaidāmi arī nokrišņi.

Nedēļas nogalē ienāks sausāks un vēsāks gaiss, laiks kļūs saulaināks. Gaisa temperatūra naktīs noslīdēs dažus grādus zem nulles, bet pēcpusdienās temperatūra būs aptuveni tāda pati kā iepriekšējās dienās.

Prognozes nākamajai nedēļai ir dažādas.