foto: LETA
Fiksē vairākus pārkāpumus par pašizolēšanās prasību neievērošanu
Ilustratīvs attēls.
112
2020. gada 27. marts, 16:30

Fiksē vairākus pārkāpumus par pašizolēšanās prasību neievērošanu

Jauns.lv

Ir apritējušas gandrīz divas nedēļas kopš valstī tika izsludināts ārkārtējās situācijas stāvoklis. Līdz ar tā izsludināšanu policija strādā paaugstinātas gatavības režīmā un veic preventīvus pasākumus, lai rūpēs par sabiedrības veselību un drošību, īstenotu valdības lēmuma izpildi, informē Valsts policija.

Līdz šim Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju ir veikusi 5383 preventīvas pārbaudes, uzsākusi 296 administratīvās lietvedības, noformējusi 26 administratīvā pārkāpuma protokolus, kā arī uzsākusi 100 resoriskās pārbaudes. Tāpat tiek veikts arī skaidrojošais darbs.

Lielākoties likumsargi pārkāpumus ir konstatējuši Rīgas reģionā – 159 lietvedības, septiņi protokoli un 55 resoriskās pārbaudes. Zemgalē policisti uzsākuši 43 lietvedības, noformējuši vienu protokolu un uzsākuši 16 resoriskās pārbaudes. Vidzemē – deviņas lietvedības, 18 protokoli un 22 resoriskās pārbaudes. Kurzemē – sešas lietvedības un četras resoriskās pārbaudes. Savukārt Latgalē likumsargi uzsākuši 79 lietvedības un trīs resoriskās pārbaudes.

Lielākajā daļā pārkāpumi ir par pašizolēšanās prasību neievērošanu. Vienā gadījumā likumsargi noformēja administratīvo protokolu personai, kura sniedza nepatiesu informāciju par būšanu ārzemēs. Tāpat ir piemēroti sodi personām par atrašanos publiskās vietās bez individuālās aizsardzības līdzekļiem, kad personai būtu jāatrodas pašizolācijā.

Aicinām iedzīvotājus izturēties nopietni un ņemt vērā visus Ministru kabineta noteiktos ierobežojumus – ja ir jāatrodas pašizolācijā vai karantīnā, tas arī obligāti ir jāievēro. Kā to ievērot, skaties Veselības ministrijas sagatavotajā bukletā.

Ja zini, kurš neievēro ierobežojumus, rīkojies un ziņo policijai pa tālruņa numuru 110, aicina Valsts policija.