foto: LETA
Cēsu pusē palīdzību pašizolācijai lūguši divi cilvēki, kas atgriežas no ārzemēm
Pie Plaušu slimību un tuberkulozes centra Daugavpilī tiek uzstādīta telts paraugu noņemšanai pacientiem, kurus aizdomās par inficēšanos ar koronavīrusu (Covid-19) novirzīs Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieki.
Sabiedrība
2020. gada 19. marts, 14:13

Cēsu pusē palīdzību pašizolācijai lūguši divi cilvēki, kas atgriežas no ārzemēm

Jauns.lv / LETA

Patlaban Cēsu novada pašvaldības piedāvājumam palīdzēt pašizolēties pēc atgriešanās no ārzemēm pieteikušies divi cilvēki, informēja novada Komunikācijas un klientu servisa pārvaldes vadītājs Kārlis Pots.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viens no šiem cilvēkiem šajā nedēļas nogalē atgriezīsies no kādas Eiropas Savienības (ES) valsts, savukārt otrs nākamās nedēļas sākumā plāno atgriezties no valsts, kas ir ārpus ES, stāstīja Pots. 

Viņš stāstīja, ka pārtikas un pirmās nepieciešamības preču piegādi ir lūgusi viena ģimene. Pašvaldība ir vienojusies ar vietējo veikalu tīklu "Solo" par preču piegādi, nodrošinot atliktos norēķinus. 

Runājot par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu neievērošanu, Pots stāstīja, ka vakar pašvaldības policija saņēmusi sešus zvanus un divus rakstiskus ziņojumus par pārkāpumiem, ko policijas inspektori arī pārbaudījuši, turklāt iedzīvotāji ziņojuši arī par citu pašvaldību iedzīvotāju pārkāpumiem.

Ikdienā Cēsu novada pirmsskolas izglītības iestādes apmeklē 1283 bērni no kuriem otrdien bija ieradušies 63 bērni, vakar - 53, bet šodien tikai 39. "Vecāki ir sadzirdējuši valdības aicinājumu, tādēļ vairums no viņiem ir radis iespēju bērnus pieskatīt ģimenē," sacīja Pots.

Viņš aicināja iedzīvotājus īpaši vērīgi izturēties pret vientuļiem un gados veciem cilvēkiem, pajautāt vai viņiem ir pietiekami pārtikas, medikamentu un ziņot pašvaldībai par šo cilvēku vajadzībām, lai pašvaldības Sociālais dienests varētu sniegt palīdzību. Cēsu baptistu draudzes astoņi individuāli brīvprātīgie ir pieteikušies palīdzēt pašvaldības Sociālajam dienestam. 

"Taču nedrīkst aizmirst par sociālo distancēšanos un drošības pasākumu ievērošanu, kontaktējoties ar gados vecākiem cilvēkiem," atgādināja Pots.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā ārkārtējo situāciju valstī, Cēsu novada pašvaldība aicina pieteikties gan brīvprātīgos, kuri nepieciešamības gadījumā būtu gatavi palīdzēt piegādāt preces mazāk aizsargātajām sabiedrības grupām, gan iedzīvotājus, kuriem šāda palīdzība nepieciešama.

Kā norāda pašvaldības Sociālā dienesta vadītāja Iveta Sietiņsone, pašlaik jau vairāki iedzīvotāji ir pauduši gatavību palīdzēt, tostarp Cēsu baptistu draudze, lai nepieciešamības gadījumā nāktu talkā gan apzināt, gan sagādāt, gan piegādāt nepieciešamās pārtikas un citas preces cilvēkiem, kuri krīzes situācijā palikuši bez apgādības iespējām.

Tāpat Cēsu novada pašvaldība aicina atsaukties tos, kuriem šāda palīdzība būtu nepieciešama, lai pēc iespējas drīzāk būtu iespējama loģistikas saplānošana, sacīja Pots.

Cēsu novada iedzīvotāji tiek lūgti sazināties ar saviem tuvākajiem kaimiņiem, draugiem vai radiniekiem, kas ārkārtējā situācijā varētu būt pakļauti lielākam riskam - seniori, vientuļie vecāki, trūcīgie un tamlīdzīgi - un apzināt viņu nepieciešamību pēc iespējamās palīdzības.

Palīdzības sniegšanai un saņemšanai iespējams pieteikties elektroniski uz e-pastu "soc.ag@cesis.lv" vai telefoniski pa tālruni 64 127 740 darba laikā, 29 163 975 līdz plkst.20.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās