foto: unsplash.com
IZM prezentēs izstrādātās vadlīnijas attālinātā mācību procesa īstenošanai
Tava izglītība
2020. gada 19. marts, 07:15

IZM prezentēs izstrādātās vadlīnijas attālinātā mācību procesa īstenošanai

Jauns.lv / LETA

Šodien plkst.14.30 Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) tiešsaistē prezentēs izstrādātās vadlīnijas attālinātā mācību procesa īstenošanai vispārējās un profesionālajās izglītības iestādēs koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 krīzes situācijā, informēja IZM.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vadlīnijas ietver būtiskākos ieteikumus skolām un skolotājiem sekmīga mācību procesa nodrošināšanai attālināti.

Vadlīnijās ietverti vairāki piemēri, kā attālināto mācību pieeju plāno organizēt atsevišķas skolas, iekļaujot procesa aprakstu, tehnoloģisko risinājumu un pedagoga nozīmīgākos pienākumus.

Preses konferencē IZM sniegs arī ieteikumus vecākiem, kā atbalstīt bērnus, mācoties attālināti.

Preses konferencē piedalīsies Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks un Ogres 1.vidusskolas direktors Igors Grigorjevs.

Kā ziņots, no piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Piektdien tika nolemts skolās un augstskolās mācības organizēt attālināti, savukārt sestdien notikušajā Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē tika nolemts, ka no 16.marta pirmsskolas izglītības iestādēm un iestādēm, kas nodrošina bērnu uzraudzības pakalpojumu, jānodrošina dežūrgrupu darbība, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu pirmsskolas pakalpojumu sniegšanu vecākiem, kas paši nevar nodrošināt bērnu pieskatīšanu.

Tāpat tika nolemts, kas neatkarīgi no to apmeklētāju skaita ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties.

Tāpat valdība lēma ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus, kā arī lēma par citiem ierobežojumiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās