foto: Una Kupruka/LETA
Saistībā ar valstī izsludināto ārkārtas stāvokli durvis slēdz vairāki Latvijas teātri; JRT atceļ rītdienas pirmizrādi
JRT atcelta Alvja Hermaņa izrādes "Sievietes un Vīrieši" pirmizrāde.
Kultūra
2020. gada 12. marts, 18:43

Saistībā ar valstī izsludināto ārkārtas stāvokli durvis slēdz vairāki Latvijas teātri; JRT atceļ rītdienas pirmizrādi

Jauns.lv

Saistībā ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu un pulcēšanās aizliegšanu Latvijā durvis slēgušas vairākas kultūras iestādes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dailes teātris šodien aizvada savas pēdējās izrādes, bet no rītdienas slēgs durvis līdz 14.aprīlim, portālam Jauns.lv pavēstīja Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Leimane.

Arī Jaunais Rīgas Teātris no rītdienas būs slēgts un atcelta arī Alvja Hermaņa izrādes "Sievietes un Vīrieši" pirmizrāde. JRT vēsta, ka iestāde būs slēgta līdz 14. aprīlim.

Valmieras drāmas teātris šobrīd lemj par turpmāko rīcību, portālam Jauns.lv apliecināja direktore Evita Sniedze-Ašeradena.

Pildot valdības lēmumu, Latvijas Nacionālās operas un baleta pasākumu un izrāžu norise tiek pārtraukta no 13.marta līdz 14.aprīlim. Repertuārā ieplānotās izrādes un koncerti iespēju robežās tiks pārcelti uz vēlāku laiku. Informācija par pārcelto pasākumu norises laikiem tiks paziņota tuvākajā nākotnē, portālam Jauns.lv pavēstīja Irbe Treile.

Gadījumā, ja izrāde atcelta, nauda par iegādātajām biļetēm, atbilstoši Patērētāju tiesību likumam, tiks atmaksāta. Kultūras ministrija sadarbībā ar Patērētāju tiesību aizsardzības biroju izstrādās regulējumu par kārtību, kādā tiks atlīdzināta par biļetēm uz atceltajiem pasākumiem iekasētā nauda.

Jau ziņots, ka ārkārtējās situācijas laikā no 13.marta atcelti un aizliegti visi publiskie pasākumi, sapulces, gājieni un piketi, kur vienkopus pulcējas virs 200 cilvēkiem, ceturtdien pēc valdības ārkārtas sēdes paziņoja amatpersonas.