Gājēji un velobraucēji izbauda autotransporta satiksmei slēgto Ģertrūdes ielas posmu

Ģertrūdes iela posmā no Brīvības ielas līdz Aleksandra Čaka ielai tikusi atvēlēta gājējiem, velobraucējiem, kā arī dažādām uzņēmējdarbību veicinošām iecerēm.

gallery icon
Sabiedrība
2020. gada 7. marts, 15:49

Gājēji piepilda autosatiksmei slēgto Ģertrūdes ielas posmu un bauda dažādas izklaides

Jauns.lv / LETA

Autotransporta satiksmei slēgtajā Ģertrūdes ielas posmā uzņēmēji un aktīvisti ir sagatavojuši plašu pasākumu programmu, piesaistot cilvēku interesi. Pasākumus apmeklē vairāki simti cilvēku, lielākoties gados jauni, kā arī vecāki ar bērniem.

Slēgtajā ielas posmā par atspirdzinājumiem un ēdināšanu gādā ne tikai šajā ielā esošās kafejnīcas un restorāni, bet arī uzņēmumi "Charlestons BBQ" un "Meatchef.lv", "AUGam" Mini ēdiena svētki un "EDS Coffee".

Tāpat uz ielas darbojas "Satori" lasījumu telts un Kopienas skapis.

Rīgas centra attīstības biedrības pārstāvji norāda, ka šodien visas dienas garumā Ģertrūdes ielas trīs kvartālu posmā būs iespēja baudīt "nesteidzīgu atpūtu un iesaistīties dažādās aktivitātēs".

foto: Evija Trifanova/LETA
Ģertrūdes ielas posms šodien atvērts gājējiem, velobraucējiem un dažādām uzņēmējdarbību veicinošām iecerēm.

Pasākumu uzrauga Pašvaldības policija.

Kā ziņots, turpinoties mobilitātes eksperimentam un atvēlot kādu no centra ielām gājējiem un velobraucējiem, šodien no plkst.10 līdz 20 autotransporta satiksmei slēgta Ģertrūdes iela posmā no Brīvības ielas līdz Aleksandra Čaka ielai, kā arī šajā posmā esošās autostāvvietas.

Rīgas dome katra mēneša pirmajā sestdienā plāno slēgta privātajam transportam kādu no centra ielām, atvēlot to gājējiem un velobraucējiem. Mobilitātes eksperimenta mērķis ir atdzīvināt Rīgas centru, veicinot iedzīvotāju mobilitāti un pilsētvides attīstību. Šādā eksperimentā janvārī tika slēgta Tērbatas iela, bet februārī - Blaumaņa iela.