foto: unsplash.com
Uzlauzta Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapa
Sabiedrība
2020. gada 27. februāris, 12:25

Uzlauzta Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapa

Jauns.lv / LETA

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) mājaslapa patlaban piedzīvo kiberuzbrukumu, mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstījis SPKC.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Centrs apgalvo, ka "atbildīgie dienesti strādā, lai to novērstu". Ņemot vērā minēto, SPKC pagaidām aicina iedzīvotājus nepieciešamo informāciju meklēt SPKC sociālo tīklu kontos.

SPKC mājaslapā pēdējās dienās cita starpā tika publicēta aktuālā informācija par to, kā rīkoties, lai izvairītos no inficēšanās ar jauno koronavīrusu.

Kā ziņots, līdz šim Latvijā nav apstiprināts neviens saslimšanas gadījums ar koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19".

Latvijas iedzīvotājiem, kuri šobrīd plāno doties uz koronavīrusa skartajām valstīm vai teritorijām, uz kurām tiek attiecināti īpaši pasākumi, speciālisti iesaka izvērtēt ceļojuma nepieciešamību un ceļojuma laikā ievērot vispārējos profilakses pasākumus, kā arī sekot līdzi vietējo varas iestāžu norādījumiem.

Ceļotājiem, kuri atgriežas no šīm vietām, jānovēro sava veselība turpmākās 14 dienas. Parādoties saslimšanas simptomiem - paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus, rīkles iekaisums vai apgrūtināta elpošana, jāierobežo kontaktus ar ģimenes locekļiem un citām personām, nekavējoties jāzvana 113, jāinformē ārstniecības personas par simptomiem un ceļojumu uz koronavīrusa skartajām valstīm vai teritorijām.

Speciālisti iesaka, ja bērns pēdējo 14 dienu laikā bija ceļojumā kādā no koronavīrusa "Covid-19" skartajām valstīm vai teritorijām, bērnam neapmeklēt izglītības iestādi, vecākiem sazināties ar ģimenes ārstu un sadarbībā ar ģimenes ārstu novērot bērna veselību 14 dienas pēc ceļojuma.

Latvijas ceļotājiem ļoti populārs galamērķis ir Itālija, tostarp kalnu slēpošanas kūrorti valsts ziemeļos, taču Itālijā ir lielākais koronavīrusa "Covid-19" gadījumu skaits Eiropā.

Igaunijā ceturtdien apstiprināts pirmais saslimšanas gadījums ar jauno koronavīrusu "Covid-19", un saslimušais cilvēks valstī ieradies ar autobusu no Rīgas, paziņojis sociālo lietu ministrs Tanels Kīks.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās