Kinoteātrī “Splendid Palace” dokumentālā filma “Koučsērfings: ceļotāja piezīmes”
Runā Rīga
2020. gada 4. februāris, 14:11

Kinoteātrī “Splendid Palace” dokumentālā filma “Koučsērfings: ceļotāja piezīmes”

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Unikāla iespēja tikai 2020. gada 12. februārī plkst. 19.00 kinoteātrī “Splendid Palace”* noskatīties kaislīgā koučsērfotāja** Kristofa Pehofera pasaules ceļojumu viņa paša uzņemtajā dokumentālajā filmā “Koučsērfings: ceļotāja piezīmes”. Viņš iemūžināja 9 mēnešu garu piedzīvojumu, ceļojot no Ziemeļamerikas līdz Āzijai, par naktsmājām izvēloties nevis hosteļus, bet gan 53 svešinieku viesistabas, portālu Jauns.lv informēja "Rīgas nami".

Pēc filmas jautājumu un atbilžu pusstunda ar filmas režisoru Kristofu Pehoferu. Sarunu moderators būs kino eksperts un aizrautīgs ceļotājs Sergejs Timoņins.

Režisors Kristofs Pehofers ir teicis: “Man ir apnicis klausīties stereotipus un klišejas par šāda veida ceļošanu, tāpēc ar šo filmu es vēlos parādīt, ka mēs visi esam vienlīdzīgi un ka mēs varam uzticēties viens otram neatkarīgi no tā, no kurienes mēs nākam vai kur atrodamies, kāda mums ir ādas krāsa, kādai reliģijai piederam, kāds ir mūsu dzimums vai seksualitāte! Ar šo filmu un jūsu palīdzību es vēlos parādīt, ka pasaule nav ļauna vieta, bet tā ir brīnišķīgu cilvēku pilna.”

Visā pasaulē attiecību veidošana starp dažādām kultūrām bieži tiek saistīta ar bailēm, piesardzību un dažreiz pat noliegumu. Tieši tāpēc režisors Kristofs Pehofers ir radījis filmu, kas parāda, ka brīnišķīgu draudzību nodibināšana dažreiz prasa tikai dažus soļus citu cilvēku virzienā.

Filma galvenokārt stāsta par cilvēkiem, kuri piedalās koučsērfingā, un par to, cik cilvēki ir atšķirīgi. Šajā ceļojumu stāstā ir tikšanās ar 21 gadu vecu studenti viņas kopmītnēs, ģimeni, kas koučsērfingā piedalās trīs paaudzēs, nūdistu Manhetenā un transpersonu Bangkokā un daudziem citiem interesantiem cilvēkiem.

Vecuma ierobežojums: 16+ gadi.
Filma tiks demonstrēta angļu un vācu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Ieejas biļešu cena:
•    pieaugušajiem – 8,00 EUR;  
•    skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību – 6,00 EUR;
•    Jauniešu Kino Akadēmijas biedriem, uzrādot karti – 4,50 EUR.

Kā kļūt par Jauniešu Kino Akadēmijas biedru un kā iegūt karti, lasīt šeit