foto: Pixabay
EP atbalsta Ijaba virzīto rezolūciju par vienotu lādētāju visām mobilajām ierīcēm
Ilustratīvs attēls.
2020. gada 30. janvāris, 15:09

EP atbalsta Ijaba virzīto rezolūciju par vienotu lādētāju visām mobilajām ierīcēm

Jauns.lv / LETA

Eiropas Parlaments (EP) šodien atbalstīja deputātu grupas "Renew Europe", kurā darbojas arī deputāts Ivars Ijabs (AP), prasību par kopīga lādētāja ieviešanu visām mobilajām ierīcēm, informēja Ijaba palīdze Dace Bargā.

Līdz ar minēto prasību Eiropas Komisija (EK) līdz vēlākais 2020.gada jūlijam aicināta papildināt 2014.gada Radioiekārtu direktīvu un noteikt kopēju mobilo ierīču lādētāju visiem ražotājiem Eiropas Savienībā (ES).

Debates par minēto jautājumu notikušas janvāra plenārsesijā Strasbūrā, aicinot visā ES ieviest kopēju lādētāju mobilajiem tālruņiem, planšetdatoriem, e-grāmatu lasītājiem, viedkamerām un citai mazizmēraelektronikai.

Ijabs uzsvēra, ka patlaban patērētājiem nav finansiāla stimula iegādāties mobilās ierīces bez lādētājiem, jo teju visas tiek pārdotas komplektā, turklāt atsevišķi pirkt lādētāju ir pat dārgāk. Tas veido videi nedraudzīgus patēriņa ieradumus. Tieši tāpēc nepieciešama steidzama ES rīcība, lai samazinātu elektronisko iekārtu atkritumu daudzumu un padarītu cilvēku dzīvi vienkāršāku, drošāku un zaļāku.