Kultūra
2015. gada 15. novembris, 16:00

"Spēlmaņu nakts 2015" ceremoniju veido režisore Ināra Slucka

Jauns.lv

Gada balvas teātrī "Spēlmaņu nakts 2015" ceremoniju, kas 23.novembrī norisināsies Dailes teātrī, veido režisore Ināra Slucka, informēja Latvijas Teātra darbinieku savienības radošās daļas speciāliste Undīne Preisa.

Režisore kopā ar scenogrāfu Aigaru Ozoliņu, videomākslinieku Māri Kalvi un operatoru Uldi Janci radīs svētku sajūtu ne tikai balvas nominantiem, bet arī skatītājiem.

"Spēlmaņu nakts 2015" apbalvošanas ceremonija tiešraidē no Dailes teātra plkst.21.15 tiks pārraidīta Latvijas Televīzijas 1.kanālā. Vakara gaitā tiks noskaidroti balvu ieguvēji 17 nominācijās, kā arī tiks noskaidrots titula "Gada izrāde" ieguvējs.

Vakara gaitā tiks sumināti arī mūža balvas ieguvēji, kas šajā reizē ir tautā mīlētie Latvijas Nacionālā teātra grandi Uldis Dumpis un Ģirts Jakovļevs.

Ceremonijas gaitā tiks pasniegtas arī skatītāju simpātijas balvas un bērnu žūrijas specbalva.

Kā ziņots, 2014./2015.gada sezonas jauniestudējumus noskatījās, izvērtēja un nominantus "Spēlmaņu nakts" balvai izvirzīja žūrijas komisija piecu cilvēku sastāvā - teātra kritiķes Zane Radzobe, Ieva Rodiņa, Mārīte Gulbe, Undīne Adamaite un Maija Svarinska.

LETA