foto: LETA
Līvānos aizdomās par slepkavību aizturēts pirms aptuveni gada no ieslodzījuma atbrīvots vīrietis
Attēlam ilustratīva nozīme.
2020. gada 23. janvāris, 17:11

Līvānos aizdomās par slepkavību aizturēts pirms aptuveni gada no ieslodzījuma atbrīvots vīrietis

Jauns.lv / LETA

Šonedēļ Līvānos aizdomās par slepkavības izdarīšanu aizturēts pirms aptuveni gada no ieslodzījuma atbrīvots vīrietis, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Nedēļas sākumā VP saņēma informāciju, ka Līvānos kādā dzīvoklī ir atrasts 1950.gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm - vairākām durtām brūcēm. Kursīte skaidroja, ka vīrietim nodarīti dažādi miesas bojājumi, tostarp vairāki naža dūrieni, kas arī kļuva par viņa nāves cēloni. 

Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu un sāktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības.

Tajā pašā dienā likumsargi operatīvi aizturēja aizdomās turēto personu - kādu 1968.gadā dzimušu vīrieti. Viņš iepriekš bija sodīts par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem un tika atbrīvots no ieslodzījuma vietas 2019.gada pavasarī.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, tiek skaidrota vīrieša saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu un noteiktas nepieciešamās ekspertīzes. Ar tiesas lēmumu šodien aizturētajam ir piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu soda ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.