foto: LETA
Kokneses dome Aizkraukles novadu aicina veidot no četrām pašvaldībām
Kokneses pilsdrupas.
Novadu ziņas
2020. gada 20. janvāris, 17:27

Kokneses dome Aizkraukles novadu aicina veidot no četrām pašvaldībām

Jauns.lv / LETA

Aizkraukles novadā būtu apvienojamas četras, nevis sešas pašvaldības, kā to paredz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) piedāvājums, uzskata Kokneses novada dome.

Kokneses novada dome rosina veidot Aizkraukles novadu, kurā ietilptu Daugavas labā krasta pašvaldības - Aizkraukles, Kokneses, Pļaviņu un Skrīveru novadi, jo tie atrodas Vidzemē, un jaunais novads būtu spēcīgs un pietiekami ekonomiski aktīvs. Savukārt Jaunjelgavas un Neretas novadi atrodas Zemgalē, un tie ir izteikuši priekšlikumu veidot Sēlijas novadu.

Tāpat, izvērtējot likumprojektu "Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums", dome secinājusi, atbilstoši likumprojektam Aizkraukles novadā ietilpst arī jaunā Kokneses pilsēta, kas ļaus Koknesei būt līdzvērtīgai ar pārējām pilsētām novadā. Domes lēmums ar ierosinājumiem administratīvi teritoriālajai reformai paziņots Saeimas Administratīvi teritoriālas reformas komisijai.

Jau vēstīts, ka VARAM izstrādātā karte paredz pašvaldību skaitu samazināt no 119 līdz 39. Neretas, Aizkraukles, Jaunjelgavas, Kokneses, Pļaviņu un Skrīveru novadus plānots apvienot jaunizveidotajā Aizkraukles novadā.