foto: LETA
Dagdas domnieki nespēj vienoties par piesliešanos Krāslavas novadam
Reformas gaitā paredzēta Dagdas un Krāslavas novadu apvienošana, par administratīvo centru nosakot Krāslavu.
Novadu ziņas
2020. gada 17. janvāris, 23:59

Dagdas domnieki nespēj vienoties par piesliešanos Krāslavas novadam

Jauns.lv / LETA

Dagdas novada domes deputāti nav spējuši pieņemt lēmumu saistībā ar gaidāmo administratīvi teritoriālo reformu, liecina novada domes sēdes protokols.

Uz domes sēdi sagatavotais lēmumprojekts paredzēja konceptuāli atbalstīt Saeimas pirmajā lasījumā pieņemtā likumprojekta "Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums" redakciju.

Balsojumā divi deputāti bija "par", seši "pret", bet pieci balsojumā atturējās. Ņemot vērā, ka lēmumprojekts nesaņēma nepieciešamo balsu vairākumu no klātesošajiem deputātiem, lēmums netika pieņemts. Citi priekšlikumi balsojumam netika virzīti.

Sēdes laikā izskanējis pieņēmums, ka reforma tiek īstenota ar mērķi "apkarot" Zaļo un zemnieku savienību. Deputāti arī nebija pārliecināti, ka novadu apvienošana uzlabos demogrāfiju un ekonomisko situāciju.

Savukārt novada domes priekšsēdētājs Aivars Trūlis (LRA) informēja, ka Krāslavas novadā, kuram plānots pievienot Dagdas novadu, atbalstīta vairāku Aglonas novada pagastu pievienošana nākotnes Krāslavas novadam.

Jau ziņots, ka reformas gaitā paredzēta Dagdas un Krāslavas novadu apvienošana, par administratīvo centru nosakot Krāslavu.

Krāslavas novada domes deputāti piekrita Šķeltovas, Grāveru un Kastuļinas pagastu pievienošanai Krāslavas novadam, īstenojot administratīvi teritoriālo reformu.

Iedzīvotāji izteikuši vēlmi pievienoties Krāslavas novadam, jo tas ir tuvāks attāluma ziņā, gan arī iedzīvotājiem vairāk pazīstams un tuvāks emocionāli, jo līdz 2009.gadam vienmēr bijis rajona centrs. Krāslavas novada vadība paudusi viedokli, ka Krāslavas novads nelūgs mainīt novada teritorijas robežas, bet, ja radīsies nepieciešamība pievienot Grāveru, Šķeltovas, Kastuļinas pagastus, Krāslavas novads ir gatavs izskatīt šādu variantu.