Runā Rīga
2020. gada 14. janvāris, 14:39

“Splendid Palace” turpina izrādīt Oskaram nominētās filmas

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

“Splendid Palace”* ar senāko kinoteātra vēsturi Rīgā un Latvijā turpina izrādīt pasaulē atzītākās filmas. Pašlaik kinoteātris aicina kino interesentu noskatīties vairākas Amerikas Kinoakadēmijas balvai “Oskars” nominētās filmas, portālu Jauns.lv informēja SIA "Rīgas nami".

Vakar, 2020. gada 13. februārī ASV tika paziņotas Oskaram nominētās filmas 24 kategorijās. Kā jau daudzi nojauta, visdāsnāk uz balvām – 11 nominācijās pretendē filma “Džokers”. Pēdējās sezonas labākās filmas, aktierus un aktrises, režisorus, otrā plāna aktierus, filmu mūzikas autorus, animācijas, scenārijus, dokumentālās filmas un vēl citus Oskara uzvarētājus uzzināsim Oskara balvu pasniegšanas ceremonijā, kas notiks 2020. gada 9. februārī.

Šobrīd kinoteātrī “Splendid Palace” var apmeklēt Oskaram nominētās filmas:

Režisora Sema Mendesa kara drāma un asa sižeta filma “1917”. Pirmais pasaules karš, Rietumu fronte, diviem jauniem britu kareivjiem tiek dots praktiski neizpildāms uzdevums – nokļūt ienaidnieka aizmugurē, lai nogādātu ziņojumu, kas ļautu izglābt ievērojamu skaitu kareivju no drošas nāves. Nominēta labākās filmas, režisora, scenārija un citām Oskara balvām. Šogad jau saņēmusi “Zelta Globuss” kā labākā dramatiskā filma labākais filmas režisors.

foto: Publicitātes foto

Filmas “1917” seansu laiki:
Filmas “1917” treileris:

Čehijas, Jaunzēlandes un ASV kopražojuma filma “Trusis Džodžo”, kuras režisors ir Taika Waititi, kandidē uz labākās filmas, labākā režisora, otrā plāna aktrises un citām Oskara balvām. Vienaudžu atstumtais 10-gadīgais vācu puisēns Džodžo cenšas atrast savu vietu viņam tik neierastajā pasaulē. Lai kompensētu pazudušo tēvu un draugu neesamību, viņš rada sev iedomu draugu - Ādolfu Hitleru, kurš nemaz nav līdzīgs tā laika Trešā reiha vadonim. Taču reiz viņš nejauši atklāj, ka māte slēpj mājās ebreju meitenīti un drīz vien Džodžo nāksies izdarīt izvēli par to, kas viņa dzīvē ir galvenais.

Filmas “Trusis Džodžo” seansu laiki:
Filmas “Trusis Džodžo” treileris:

Režisora Džūnho Bona (Bong Joon Ho) izcilā filma “Parazīts” pretendē uz labākās filmas, režisora, filmas svešvalodā, scenārija un citām prestižā Oskara balvām. Dienvidkorejas režisora darbs ir ieguvis 74 starptautiski nozīmīgas godalgas, ieskaitot Kannu kinofestivāla “Zelta palmas zars” un “Zelta globuss”. Filmā par apstākļiem, kuros maz kopīga: lepnā arhitekta projektētā namā plaukst modernās pilsētvides elites pārstāvju dzīve, savukārt kādā nolaistā puspagraba miteklī savu situāciju apņēmīgi cenšas pārvarēt neveiksmju vajāta ģimene. Liktenis piedāvā iespēju šādu ļaužu ceļiem krustoties.

foto: Publicitātes foto

Filmas “Parazīts” seansu laiki:
Filmas “Parazīts” treileris:

Režisora Kventina Tarantīno filma “Reiz Holivudā” kinoteātra repertuārā tiek iekļauta atkārtoti. Oskara nominācijām šogad viena no bagātākajām filmām.

foto: Publicitātes foto

Filmas “Reiz Holivudā” seansu laiki:
Filmas “Reiz Holivudā” treileris:

Vienpadsmit Oskara balvu nominācijām ir izvirzīta režisora Toda Filipsa filma “Džokers”. Filma par ikonisko Gotemas ļaundari – Džokeru. Arturs Fleks ir vīrs, kurš cenšas atrast savu vietu pilsētas sašķeltajā sabiedrībā. Dienā strādājot par klaunu, bet vakaros cenšoties kļūt par atzītu stand-up komiķi, viņš nonāk pie atziņas, ka izjokots tiek viņš pats. Ierauts nežēlības cilkliskajā esamībā, Arturs pieņem sliktu lēmumu, kas uzsāk ķēdes reakciju viņa transformācijā par Džokeru.

foto: Publicitātes foto

Filmas “Džokers” seansu laiki:

Filmas “Džokers” treileris:
 
No 28. janvāra kinoteātris “Splendid Palace” sāks demonstrēt arī vairākām Oskara balvām izvirzīto romantisko drāmu “Mazās sievietes”. Filmas darbība norisinās Amerikas Pilsoņu kara laikā un vēsta par četru māsu dzīvi – pirmo mīlestību, vilšanos, šķiršanās sāpēm un sava dzīves ceļa meklējumiem.

foto: Publicitātes foto

Filmas “Mazās sievietes” seansu laiki:
Filmas “Mazās sievietes” treileris:

Kinoteātra “Splendid Palace” repertuārā 2019. gadā bija iekļautas arī Oskaram nominētās filmas “Sāpes un slava” un “Nožēlojamie”.