foto: LETA
Iecavā par siltumu nāksies maksāt dārgāk
Iecava.
Novadu ziņas
2020. gada 11. janvāris, 19:34

Iecavā par siltumu nāksies maksāt dārgāk

Jauns.lv / LETA

SIA "Iecavas siltums" ir iesniegusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK) izvērtēšanai jaunu siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu, kas ir par 11,7% lielāks nekā pašreiz spēkā esošais, informēja SPRK.

Ņemot vērā darbaspēka un pārējo pastāvīgo izmaksu pieaugumu un lietotājiem nodotās siltumenerģijas apjoma samazinājumu, SIA "Iecavas siltums" ir iesniegusi SPRK jaunu siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projektu Iecavas novada administratīvajām teritorijām. Pašlaik Iecavas novada administratīvajām teritorijā piemērojamais siltumenerģijas tarifs ir 50,91 eiro par megavatstundu (MWh). Savukārt izvērtēšanai iesniegtajā tarifu projektā aprēķinātais - 56,87 eiro par MWh -, kas ir par 5,96 eiro par MWh jeb 11,7% vairāk nekā pašlaik piemērojamais siltumenerģijas tarifs.

SPRK aicina iedzīvotājus paust viedokli par "Iecavas siltuma" iesniegto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projektu Iecavas novada administratīvajām teritorijām. Lai uzklausītu iedzīvotāju viedokli, SPRK otrdien, 14.janvārī, plkst.12 Iecavas novada kultūras namā, Rīgas ielā 18, Iecavā, rīkos uzklausīšanas sanāksmi.

Uzklausīšanas sanāksmē komersanta pilnvarotais pārstāvis iepazīstinās ar siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu būtību un ekonomisko pamatojumu. SPRK norādīja, ka "Iecavas siltums" aprēķinātais un iesniegtais tarifu projekts vēl var mainīties tā izskatīšanas laikā. 

Ikvienam sanāksmes dalībniekam būs iespēja uzdot jautājumus gan komersantam, gan SPRK pārstāvjiem, kā arī izteikt savus priekšlikumus par iecerēto tarifu projektu. Uzklausīšanas sanāksmes gaita tiek fiksēta protokolā. 

"Iecavas siltums" dibināts 1992.gadā un tā pamatkapitāls ir 799 998 eiro. Uzņēmums 2018.gadā strādāja ar 289 775 eiro apgrozījumu un 22 856 eiro peļņu. "Iecavas siltums" pieder Iecavas novada domei. 

Tēmas