foto: LETA
Jaunie zinātnieki un pētnieki ar labu vācu valodas prasmi var pieteikties stipendijām Vācijā
Tava izglītība
2019. gada 1. decembris, 23:42

Jaunie zinātnieki un pētnieki ar labu vācu valodas prasmi var pieteikties stipendijām Vācijā

Jauns.lv / LETA

Jaunie zinātnieki, doktoranti un pēcdoktorantūras pētnieki, augstskolu mācībspēki un studējošie maģistrantūras programmās ir iespēja pieteikties Katoļu Akadēmiskā ārzemju dienesta (KAAD) stipendijām Vācijā, ziņo Valsts izglītības attīstības aģentūrā (VIAA).

KAAD stipendijas studijām un pētniecības vizītēm Vācijā paredzētas kandidātiem ar ļoti labām vācu valodas zināšanām un katoļu konfesijas pārstāvjiem. Izņēmuma gadījumos drīkst pieteikties arī citu kristīgo konfesiju pārstāvji, ja tos ieteikuši viņu garīgie vadītāji un atbalsta KAAD partnergrēmijs Latvijā, pie kura šajā gaidījumā aģentūra aicina vērsties.

Aģentūrā norādīja, ka stipendijas tiek piešķirtas visos studiju virzienos, tostarp reliģiju zinātnē, izņemot teoloģiju. Pieteikšanās stipendijām iespējama līdz nākamā gada 15.janvārim.

Stipendijas var saņemt jaunie zinātnieki un pēcdoktorantūras pētnieki, kuri Latvijā strādā pie promocijas darba un plāno pētniecisko vizīti Vācijā vai pēc iegūtā grāda Latvijā plāno pētniecisko vizīti vai zinātniskās kvalifikācijas padziļināšanu Vācijas augstskolā, vai arī plāno papildu studijas Vācijā bez noteiktu grādu ieguves, tajā skaitā medicīnā. 

Stipendijām var pieteikties arī augstskolu mācībspēki, kurus ielūdz Vācijas augstskolas vai citas zinātniskās institūcijas uz īsām pētnieciskām vizītēm līdz sešiem mēnešiem, kā arī studējošie maģistru programmās, kuri Vācijā plāno iegūt papildu informāciju vai pētījumus saviem maģistru darbiem. Priekšnoteikums ir pabeigtas bakalaura studijas Latvijā. 

Prasības stipendiju kandidātiem ir teicami rezultāti studijās vai pētniecībā, labas vācu valodas zināšanas, aktīva reintegrācija Latvijā pēc studiju vai pētniecības darba beigām un iesaiste Latvijas baznīcas dzīvē vai gatavība starpreliģiskajam dialogam, ja kandidāts ir no citas kristīgās konfesijas.