foto: LETA
Opozīcijai neizdodas no amata gāzt Rīgas mēru Oļegu Burovu
Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs
Politika
2019. gada 30. novembris, 01:54

Opozīcijai neizdodas no amata gāzt Rīgas mēru Oļegu Burovu

Jauns.lv / LETA

Izveidojot jaunu koalīciju, Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) ar 31 balsi sestdienas naktī saglabāja savu amatu, novēroja aģentūra LETA.

Burovam uzticību izteica "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" (GKR) deputāti, kā arī deputātu bloks "Rīgai!" un domniece Baiba Broka. 

Pēc balsojuma, opozīcija rosināja desmit minūšu pārtraukumu, kura laikā sēžu zāli atstāja. Mirkli vēlāk, ar koalīcijas balsu vairākumu, Rīgas Brīvostas pārvaldes valdē tika ievēlēts bloka "Rīgai!" deputāts Oskars Putniņš.

Balsot par Burova atcelšanu no amata aizvadītajā nedēļā rosināja domes opozicionāri, norādot, ka tādā veidā vēlas pārbaudīt, vai Burovam tiešām nav vairākuma atbalsts un dome var virzīties uz ārkārtas vēlēšanām.

Koalīcija zaudējuma vairākumu pēc tam, kad 13.novembrī "Saskaņa" paziņoja, ka piekrīt turpināt darbu koalīcijā pie nosacījuma, ja GKR pārtrauks sadarbību ar Neatkarīgo deputātu frakciju. Visu šo laiku mērs Burovs meklēja iespējas nodrošināt vairākumu

Uzticības balsojums Burovam Rīgas domē bija plānots jau ceturtdien, un mērs bija optimistisks, ka viņam izdosies savākt 32 balsis, taču sēdi nācās atcelt, jo potenciālie koalīcijas partneri tomēr nespēja vienoties par sadarbības nosacījumiem.

Partneru vidū bija domstarpības par trešā vicemēra posteņa izveidi un kapitālsabiedrību pārraudzību.

Piektdien gan tika paziņots, ka domstarpības ir atrisinātas un ir noslēgts jauns koalīcijas līgums.

Piektdien dome tika arī pie jauna vicemēra. Šis amats uzticēts jauno koalīcijas partneru - deputātu bloka "Rīgai!" pārstāvim Druvim Kleinam. Līdz ar amata ieņemšanu, Kleina pārziņā nodotas arī divas kapitālsabiedrības - SIA "Rīgas satiksme" un AS "Rīgas siltums".