foto: LETA
Kapiņu ciemā Aglonā atrod lielu apjomu brāgas un kandžas
112
2019. gada 7. novembris, 18:06

Kapiņu ciemā Aglonā atrod lielu apjomu brāgas un kandžas

Jauns.lv / LETA

Šonedēļ Aglonas novadā likvidēta nelikumīga alkohola ražotne, konfiscējot ievērojamu daudzumu brāgas un kandžas, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes speciāliste Lāsma Kursīte.

Veicot kratīšanu kāda 1978.gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā Kapiņu ciemā, likumsargi konstatēja, ka īpašumā notiek nelikumīga alkohola ražošana un glabāšana lielos apmēros. Kopumā kratīšanas laikā konfiscēti apmēram 574 litri brāgas, 127 litri gatavās produkcijas - kandžas -, kā arī kandžas aparāts. Savukārt vīrietis tika aizturēts.

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu, ir nozīmētas ekspertīzes. Pašlaik likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt iespējamajai vainīgajai personai par likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība. Vīrietis jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā, taču par pārkāpumiem, kas nav saistīti ar akcīzes preču aprites kārtības noteikumu pārkāpšanu.

Policija atgādina, ka par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos paredzēts naudas sods līdz 140 eiro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.

Tēmas