foto: LETA
Apcietināts jaunietis, kurš filmējot piekāva un ar verdošu ūdeni aplēja sirmgalvi
112
2019. gada 6. novembris, 15:42

Apcietināts jaunietis, kurš filmējot piekāva un ar verdošu ūdeni aplēja sirmgalvi

Jauns.lv / LETA

Tiesa apmierinājusi Valsts policijas ierosinājumu par apcietinājuma piemērošanu jaunietim, kurš Vecpiebalgas novadā piekāvis un ar verdošu ūdeni aplējis sev pazīstamu sirmgalvi, informē Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Zane Vaskāne.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vidzemes rajona tiesas lēmumu par šādu drošības līdzekli var pārsūdzēt Vidzemes apgabaltiesā.

Jau ziņots, ka pirmdienas rītā policijā saņemta informācija par to, ka Vecpiebalgas novadā kādā īpašumā nenoskaidrota persona nodarījusi miesas bojājumus sirmgalvim, uzlejot verdošu ūdeni. Cietušais vīrietis ar vairāku ķermeņu daļu apdegumiem nogādāts medicīnas iestādē.

Aizdomās par šo noziegumu turpat Vecpiebalgā aizturēts kāds 2000.gadā dzimis jaunietis. Viņš iepriekš nav bijis policijas redzeslokā.

Jaunietis savas darbības ir filmējis un video ir ielikts sociālajos tīklos. Vaskāne apliecināja, ka saskaņā ar policijas rīcībā esošo informāciju video jaunietis pats nav ievietojis sociālajos tīklos, bet to bija pārsūtījis citām personām.

Video redzams, ka jaunietis vecajam vīram sit ar dūrēm un kājām pa galvu. Video noslēgumā uzbrucējs no spaiņa sirmgalvim uz sejas un ķermeņa uzlej ūdeni, ko pavada arī pazemojoši komentāri.

Policijā sākts kriminālprocess par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu un par šādu noziegumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz septiņiem gadiem.

Kvalifikācija izmeklēšanas laikā var arī mainīties. 

Notikušā apstākļi, tostarp motīvi, tiks skaidroti izmeklēšanas gaitā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās