foto: LETA
"Z-Towers" attīstītāji vērsušies policijā un KNAB par apzinātu ēkas nodošanas ekspluatācijā kavēšanu
Daudzfunkcionālais komplekss "Z-Towers".
Sabiedrība
2019. gada 5. novembris, 19:16

"Z-Towers" attīstītāji vērsušies policijā un KNAB par apzinātu ēkas nodošanas ekspluatācijā kavēšanu

Jauns.lv / LETA

"Z-Towers" attīstītāji vērsušies Valsts policijā (VP) un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) par apzinātu ēkas nodošanas ekspluatācijā kavēšanu, aģentūru LETA informēja AS "Tower Construction Management" komercdirektors Andžejs Neguliners.

Viņš stāstīja, ka uzņēmums ir nosūtījis oficiālu vēstuli VP un KNAB, pieļaujot varbūtību, ka kāda amatpersona vai to kopums, pārkāpjot savas pilnvaras, apzināti kavē ēkas nodošanu ekspluatācijā.

"Šāda rīcība ir pretlikumīga, un mēs esam darījuši un arī turpmāk darīsim visu iespējamo, lai aizsargātu nodokļu maksātāju un starptautisko investoru likumiskās tiesības un intereses," pauda Neguliners.

Viņš uzsver, ka pēdējo gadu laikā uzņēmums ir aktīvi līdzdarbojies katrā darbu plānošanā, sanāksmē vai komisijā, pārliecinoties par pieaicināto ekspertu darbu kvalitāti un atbilstību starptautiskajām prasībām.

"Izskanējušie aizrādījumi ir nepatiesi, ko uzskatāmi esam attēlojuši gan oficiālās vēstulēs Rīgas domei, gan ekonomikas ministram un Ministru prezidentam. Regulāri oficiālā sarakstē Rīgas pilsētas būvvaldei esam iesnieguši prasīto informāciju, tādēļ šobrīd līdz ar Rīgas mēru Oļegu Burovu (GKR) esam neizpratnē par būvvaldes rīcību," komentēja Neguliners. 

"Tower Construction Management" uzskata, ka publiskotā Rīgas domes pārstāvja vēstule ir nelietīga manipulācija. "Mēs ļoti ceram, ka tiesībsargājošo institūciju ierēdņi veiks skrupulozu situācijas izpēti, ļaujot jau drīzumā nodot ekspluatācijā vienu no vērienīgākajiem investīciju projektiem Baltijā pēdējā desmitgadē," sacīja Neguliners.

Aģentūras LETA rīcībā nonākusi vēstule, kurā būvvaldes vadītājs Ingus Vircavs informē domes deputātus, ka novembra sākumā pie Burova notika sanāksme par Raņķa dambī 30 un Daugavgrīvas ielā 9 esošā daudzfunkcionālā kompleksa "Z-Towers" objektu. Tajā pašā dienā arī būvvaldē notikusi sapulce ar mērķi saprast objekta nozīmīgumu gan no infrastruktūras aspekta, gan respektējot Rīgas iedzīvotājus un administratīvo teritoriju kopumā, un sanāksmē tikuši apspriesti arī inženierkomunikāciju turētāju sagatavotie atzinumi par "Z-torņu" gatavību ekspluatācijai.

Neraugoties uz to, ka būvvalde vērsusi priekšsēdētāja uzmanību uz vairākiem pārkāpumiem un nepilnībām, Burovs, pēc Vircava paustā, esot izdarījis spiedienu uz būvvaldes darbiniekiem ar mērķi tomēr veicināt objekta pieņemšanu ekspluatācijā.

Pēc viņa teiktā, sanāksmē būvvaldes darbiniekiem radīta "emocionāli uzbrūkoša atmosfēra ar paceltu toni no priekšsēdētāja puses", pārmetot arī pārspīlētu birokrātiju iestādē.

Savā paziņojumā medijiem Burovs apstiprināja, ka ir ticies ar projekta "Z-Tower" attīstītājiem, kuri vērsušies pie viņa ar informāciju par to, ar kādām problēmām uzņēmēji sastopas, lai nodotu ēku ekspluatācijā.  

"Dzirdētais man liek uzdot vairākus jautājumus par situāciju un Rīgas pilsētas būvvaldes darbu. Manā rīcībā esošā informācija liecina, ka projekta attīstītāji šai sakarā ir vērsušies tiesībsargājošās institūcijās, un es ceru drīzumā saņemt par to arī informāciju," norādīja Burovs.

Tēmas