foto: LETA
Ķekavā grib būvēt jaunu sporta laukumu
Novadu ziņas
2019. gada 20. oktobris, 18:27

Ķekavā grib būvēt jaunu sporta laukumu

Jauns.lv / LETA

Lai pilnveidotu brīvā laika pavadīšanas iespējas un uzlabotu tam paredzēto infrastruktūru, Ķekavas novada Sporta aģentūra cer saņemt finansējumu multifunkcionāla sporta laukuma izveidei, liecina pašvaldības mājaslapā publicētā informācija.

Aģentūra ir sagatavojusi projektu pieteikumu biedrības "Partnerība Daugavkrasts" projektu konkursā, un tas šobrīd tiek vērtēts. Pozitīvas atbildes gadījumā Sporta aģentūra saņemtu Eiropas Savienības līdzfinansējumu šīs idejas realizēšanas 1.kārtai.

"Līdz šim Ķekavas novadā šādi laukumu segumi nav ierīkoti, šis būtu pirmais, kas ir īpaši svarīgi ziemas sporta veidu attīstībai Ķekavas novadā," pauž vietvarā.

Atbilstoši iecerei Ķekavā, Gaismas ielā 7a, blakus Ķekavas vidussskolai, plānots izveidot multifunkcionālu sporta laukumu, kura segumā tiktu iestrādātas ledus ražošanas caurules, kas nākotnē ļautu nodrošināt mākslīgā ledus seguma izveidi ziemas periodā, izmantojot mūsdienīgas ledus ražošanas tehnoloģijas. 

Uzreiz pēc projekta īstenošanas uz jaunizveidotā seguma būs iespēja nodrošināt slidotavas laukuma izveidi ziemas periodā, izmantojot arī tradicionālas ledus liešanas metodes. 

Plānots, ka šis projekts būs sākums tam, lai Ķekavā nākotnē taptu pilnvērtīgs multifunkcionāls laukums. Pašvaldībā prognozē, ka šāda laukuma izveide veicinās iedzīvotāju veselīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas ne tikai vasaras, bet arī ziemas sezonā. 

Pavasarī, vasarā un rudenī laukumu varēs izmantot treniņiem un veselīgai brīvā laika pavadīšanai, nodarbojoties, piemēram, ar skrituļslidošanu, basketbolu, futbolu, florbolu, skeitbordu.

Laukums būtu pieejams ikvienam Ķekavas novada iedzīvotājam bezmaksas.

Projektu konkursā projekta pieteikumu iesniegusi arī Ķekavas novada pašvaldība, lai ierīkotu Baložu pilsētā strītbola laukumu ar diviem spēļu laukumiem atbilstoši strītbola starptautiskajiem noteikumiem. 

Šī projekta ietvaros plānots izveidot laukumu ar mākslīgo segumu, piedāvājot divus spēļu laukumus un uzstādot četrus basketbola grozus. Laukumu varēs izmantot Ķekavas novada iedzīvotāji dažādās vecuma grupās gan aktīvai brīvā laika pavadīšanai, gan dažāda līmeņa sacensībām un sporta spēlēm. Arī šis projekts šobrīd vēl tiek izvērtēts.

Tēmas