foto: LETA
Konkursā meklē Mediju politikas nodaļas vadītāju Kultūras ministrijā; alga - līdz 1725 eiro
Kultūras ministrijas ēkas atjaunotā fasāde.
Kultūra
2019. gada 19. oktobris, 11:24

Konkursā meklē Mediju politikas nodaļas vadītāju Kultūras ministrijā; alga - līdz 1725 eiro

LETA

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi konkursu uz Mediju politikas nodaļas vadītāja amatu, piedāvājot atalgojumu no 1460 līdz 1725 eiro pirms nodokļu nomaksas, liecina paziņojums Nodarbinātības valsts aģentūras vakanču portālā.

Nodaļas vadītāja galvenie pienākumi būs koordinēt tiesību aktu un politikas plānošanas dokumentu izstrādi un īstenošanu mediju jomā, kā arī sadarboties ar mediju politikas izstrādē un ieviešanā iesaistītajām institūcijām, ekspertiem un nevalstiskajām organizācijām, kuru darbības joma saistīta ar mediju jautājumiem.

Vadītājam būs arī jāinformē sabiedrību par Nodaļas kompetencē esošiem jautājumiem, jānodrošina juridisko un fizisko personu iesniegumu izskatīšanu un atbilžu sagatavošanu uz tiem nodaļas kompetencē esošajos jautājumos. Tāpat būs jāpiedalās starpinstitūciju sanāksmēs, komisijās, padomēs, darba grupās un pasākumos par nodaļas kompetencē esošiem jautājumiem, kā arī jānodrošina to organizēšana.

No pretendentiem tiek prasīta akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās zinātnēs, vismaz viena gada darba pieredze vadošā administratīvā amatā, kā arī teicamas latviešu valodas un labas angļu valodas zināšanas.

Jāprot arī stādāt ar liela apjoma informāciju, to analizēts, klasificēt un apkopot. Vēlama darba pieredze publiskajā pārvaldē, pieredze normatīvo aktu un politikas attīstības dokumentu projektu izstrādē, kā arī pieredze sadarbībā ar mediju organizācijām.

Tiek gaidītas arī labas zināšanas un izpratne par mediju politiku un mediju nozari, ļoti labas komunikācijas un sadarbības prasmes, kā arī labas darba organizācijas un vadības prasmes.

Konkursā var pieteikties līdz 5.novembrim.

Kā ziņots, 3.oktobrī piecu gadu darbu Mediju politikas nodaļas vadītāja amatā beidza Aiga Grišāne. Viņa nu kļuvusi par eiroparlamentārietes, bijušās kultūras ministres Daces Melbārdes (VL-TB/LNNK) palīdzi Briselē.

Darba atstāšanas iemesls ir gan personīgs, gan profesionāls, viņa sacīja. "Gandrīz piecus gadus esmu strādājusi, sajūtu, ka lietas atkārtojas un ka jādod kādam citam iespēja šīs lietas virzīt uz priekšu. Tas ir arī profesionāls izaugsmes jautājums, mediju un informatīvās vides jautājumus virzot jau citā līmenī," aģentūrai LETA skaidroja Grišāne.

Līdz jauna nodaļas vadītāja atrašanai atklātā konkursā Mediju politikas nodaļas vadītāja pienākumus pilda KM valsts sekretāres vietniece starptautisko lietu, integrācijas un mediju jautājumos Zane Vāgnere.

Kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK) intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" iepriekš sacīja, ka KM Mediju politikas nodaļā ilgstoši ir problēmas ar kadriem. Viņš atzina, ka nodaļa nav pilnībā nokomplektēta, esot ļoti grūti atrast kompetentus cilvēkus un notiek kadru mainība.

Tāpat Puntulis aizvien nav atradis sev padomnieku mediju jautājumos. "Šobrīd pie zināmas kadru mainības šajā nodaļā, būtu nekorekti runāt par manu padomnieku (..)," viņš sacīja.

Ministrs atzina, ka grūtības piesaistīt cilvēkus ir saistītas ar atalgojumu.