foto: LETA
Kariņš joprojām neuzskata, ka tiesāšanās Muižnieka lietā būtu valsts interesēs
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Sabiedrība
2019. gada 8. oktobris, 17:01

Kariņš joprojām neuzskata, ka tiesāšanās Muižnieka lietā būtu valsts interesēs

Jauns.lv/LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) joprojām neuzskata, ka tiesas pieņemtā pagaidu noregulējuma pārsūdzēšana Indriķa Muižnieka lietā būtu valsts interesēs, otrdien žurnālistiem atzina premjers.

Jau vēstīts, ka Administratīvā rajona tiesa 30.septembrī apturēja Latvijas Universitātes (LU) rektoram Muižniekam nelabvēlīgo Ministru kabineta lēmumu, ar kuru viņš augusta beigās netika apstiprināts LU rektora amatā. Tomēr izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) ir pieļāvusi, ka Ministru kabinets varētu lemt par šī lēmuma pārsūdzēšanu.

Šodien valdības sēdes dienaskārtībā šis jautājums netika iekļauts, bet tas varētu tikt skatīts šo piektdien, 11.oktobrī, plānotajā valdības ārkārtas sēdē.

Kariņš uzsvēra, ka Šuplinskai ir valdības atbalsts redzējuma par augstākās izglītības pārvaldības uzlabošanai, piebilstot, ka šo priekšlikumu izstrādē būtu jāņem vērā arī tiesas straplēmums par LU rektoru.

"Tiesvedība nav valsts interesēs. Varbūt ir pamatojums uzturēt sūdzību, bet tas ir jāprasa ministrei. Patlaban pats galvenais ir virzīties uz jauno augstākās izglītības pārvaldības modeli," uzsvēra Kariņš.